Όταν τα παραμύθια ζωντανεύουν στην πασαρέλα

moda
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Δεν έχει σημασία ποιοι σχεδιαστές δεν βιάζονται (ακόμη) να μεγαλώσουν. Ο χειμώνας του 2019 απευθύνεται αποκλειστικά σχεδόν σε ηρωίδες κλασικών ιστοριών.

Μια φορά κι έναν καιρό…ήταν ο οίκος Valentino, οι Dolce&Gabbana, ιστορικοί οίκοι, αναγνωρίσιμοι σχεδιαστές, που σκηνοθετούσαν ρούχα και αξεσουάρ με πρωταγωνίστριες την Κοκκινοσκουφίτσα, την Ωραία Κοιμωμένη, τη Σταχτοπούτα, την Κακιά Μητριά, την Χιονάτη….

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Aν δεν τρελαινόμαστε με την ιδέα να αναζητήσουμε φορέματα που μας παραπέμπουν στην εικονογράφηση βιβλίων των παιδικών μας χρόνων, μπορούμε πάντα να δανειστούμε στοιχεία που μας πηγαίνουν.

Τι θα λέγατε λοιπόν να φορέσουμε κάτι κόκκινο, σατέν, γυαλιστερό; Iδανικά από βελούδο; Ή ακόμη καλύτερα να ψάξουμε μια μαύρη κάπα, κοντή ή πιο μακριά, σαν μια εναλλακτική λύση στο παλτό, για να αλλάξουμε ρόλο τον φετινό χειμώνα.

Και επειδή οι ήρωες των παραμυθιών είναι καλοί και…κακοί, μπορούμε πάντα να επενδύσουμε σε μαύρο που προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις, ειδικά όταν το φοράμε σε ανάγλυφες εκδοχές του. Εσείς; Ποιο παραμύθι θα αφηγηθείτε φέτος;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com