Κι αν ο Michael Kors αγοράσει τον οίκο Versace;

kors-versace-2
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η είδηση ότι ένας Αμερικάνος σχεδιαστής θα αγοράσει έναν διάσημο οίκο μόδας, made in Italy, δεν μπορεί παρά να συζητηθεί όσο λίγες.

O Μichael Kors είναι ένας καταξιωμένος, εμπορικός σχεδιαστής στην Αμερική εδώ και χρόνια, κριτής στο Project Runway, ένας δημιουργός του πρετ-α-πορτέ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους συναδέλφους του στην πασαρέλα.

Και τώρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει και επίσημα την εξαγορά του οίκου που δημιούργησε ο Gianni Versace με τα αδέρφια του, Donatella και Santos, όλοι μιλούν για την πιο ενδιαφέρουσα εξαγορά της δεκαετίας στη βιομηχανία του στιλ.

Και γιατί να το κάνει; Γιατί να τον ενδιαφέρει τόσο ένας ιταλικός οίκος; Ένας καλός λόγος είναι για να αλλάξει κατηγορία και να βρεθεί πιο κοντά στην υψηλή μόδα, στα όρια της κουτύρ, μετάβαση που ο ίδιος δεν έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

 Και ποιο θα είναι το τίμημα; Με 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ο οίκος Versace θα γίνει δικός του. Για να έχει την απόλυτη κυριαρχία μετά την Αμερική και στην ευρωπαϊκή μόδα, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό.

Και για να καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα στα δύο brands, αρκεί να πούμε ότι μια τσάντα Michael Kors μπορεί να κοστίζει 500 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη με την υπογραφή Versace μπορεί να ξεπερνά τα 1500 ευρώ. Μένει να δούμε αν θα κλείσει η συμφωνία και ποιος θα είναι ο νέος ρόλος της Donatella. Και της Penelope Cruz που την υποδύεται στη σειρά για τη δολοφονία του Gianni. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com