Τα χρόνια της αθωότητας επιστρέφουν στα μαλλιά μας

baby-hair-1
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Θυμάστε την εποχή που ήμασταν αθώοι, ανέμελοι, με κάτι λαμπερά μπουκλάκια από καινούργια μαλλιά στο μέτωπο; Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν οι κομμωτές στην επίδειξη Fendi, για να επιστρέψουμε στα χρόνια της αθωότητας.

Να τι μπορεί να συμβεί στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται η στιγμή που μια γλυκιά ανάμνηση γίνεται τάση.

Και βλέπουμε τα πιο φρέσκα πρόσωπα, κορίτσια με καθαρή επιδερμίδα και ελάχιστο μακιγιάζ, να ποζάρουν στα παρασκήνια με μαλλιά πιασμένα ψηλά κότσο και κάτι ατίθασα τουφάκια μπροστά, σαν αυτά που έχουμε κι εμείς σε όλα τα οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ.

Πόσο τρυφερή εικόνα. Και τότε, και τώρα. Και μπορεί τα ρούχα να είχαν να κάνουν με μια πιο πολυχρηστική διάσταση, με τσέπες παντού, σε ζώνες, τσάντες και ρούχα, αλλά η ανεμελιά αποτέλεσε λέξη-κλειδή σε όλη τη συλλογή και παρουσίαση.

Ο Sam McKnight, ο απόλυτος μαέστρος της υψηλής ραπτικής,σκέφτηκε να μεταμορφώσει αυτή τη φορά τα μοντέλα σε μωρά, ή έστω πορσελάνινες κούκλες, για μια πιο νεανική ματιά, με άρωμα από τη δεκαετία του '70. Μήπως να ρίξουμε μια ματιά ξανά στις παιδικές μας φωτογραφίες;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com