Από πότε τα μοντέλα χορεύουν σαν μπαλαρίνες;

ballerinas-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Από τότε που το Παρίσι σκηνοθετεί ιστορίες μόδας από το παρελθόν στο σήμερα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραμύθι για τις ηρωίδες του τώρα.

Ακόμη κι αν δεν βρεθήκαμε στην τελευταία επίδειξη του οίκου Dior στο Παρίσι, από τις live αναμεταδόσεις, τις φωτογραφίες και ΤΙς αναρτήσεις στο Instagram, είναι σα να ήμασταν εκεί.

Για να δούμε πόσο έχει εξελίξει το παραμύθι στον ιστορικό οίκο, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, η οποία μοιάζει να χαράζει τη δική της στρατηγική, χωρίς να κάνει εκπτώσεις, στην αισθητική και την αναζήτηση σύγχρονων ηρωίδων με άποψη.

Και τώρα, για το καλοκαίρι του 2019 εμπνεύστηκε από τις πουέντ και την κίνηση μιας μπαλαρίνας που περπατάει στις μύτες, για να σχεδιάσει και να λανσάρει αέρινα φορέματα και να εμπνευστεί από την Pina Bausch και την Isadora Duncan.

Για να δούμε αναγνωρίσιμα -και μη- μοντέλα, με τονισμένα μάτια και πιασμένα μαλλιά, να περπατούν σύμφωνα με την χορογραφία, να χορεύουν, να…πετάνε στο όνειρο, με μουσελίνα, πλισέ υφάσματα, ρούχα που μας θυμίζουν φωτογραφίες με την υπογραφή της Nelly. Και οι πουέντ; Θα φορεθούν πολύ το επόμενο καλοκαίρι, γιατί όχι και από τώρα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com