Ένας σχεδιαστής πιστεύει πως το ντιζάιν και η μόδα θα σώσουν τον κόσμο

brunello-cucinelli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Brunello Cucinelli είναι ένας αναγνωρίσιμος σχεδιαστής. Και τώρα θέλει να αποδείξει πως το ντιζάιν και η μόδα μπορούν να σώσουν τον κόσμο.

Θεωρείται ο βασιλιάς του κασμίρ στην Ιταλία και εκτός συνόρων. Ζει στην Perugia, έχει χτίσει μια αυτοκρατορία ήδη από το 1978, είναι αυτοδημιούργητος και στα 65 του χρόνια ασχολείται και με την αρχιτεκτονική.

Κάπως έτσι σκέφτηκε να ανακαινίσει το σπίτι του και να σεβαστεί τον τόπο του, να φροντίσει και τον υπόλοιπο τόπο, την εκκλησία, ένα καινούργιο θέατρο, τους δημόσιους χώρους και να μη νοιαστεί μόνο για τον προσωπικό του…παράδεισο.

Ο παράδεισός του είναι βαφτισμένος Solomeo, φιλοξενεί 500 μόνιμους κατοίκους και εκεί μπορεί κανείς να βρει από δικό του ελαιόλαδ μέχρι κρασί, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν εκεί, κοντά στην φύση, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία, όπου κι αν βρίσκονται. Και πώς λέγεται η απόπειρά του να ανακαινίσει και να επενδύσει σε έναν ολόκληρο χωριό; Project for Beauty.

Ο ίδιος επιμένει ότι κοιτάζει πίσω για να εμπνευστεί, στην αρχαία ιστορία, αν και δηλώνει καινοτόμος σε ό,τι κάνει. Kαι να σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε καν ηλεκτρικό στο σπίτι που μεγάλωσε…Σήμερα, ο Brunello Cucinelli επιμένει πως μπορούμε να εργαζόμαστε και από το πιο μικρό χωριό στον πλανήτη, με την τεχνολογία σύμμαχό μας. Μήπως να τον ακούσουμε;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com