Tώρα και λεωφόρος Sonia Rykiel

rykiel-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια από τον θάνατο μιας ξεχωριστής κυρίας της γαλλικής μόδας. Και τώρα η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να την τιμήσει…

Η μπουτίκ της Sonia Rykiel στο Παρίσι είναι γεμάτη με χρώματα, ρίγες, εμμονικά εμπριμέ. Σα να μην έφυγε ποτέ από τη ζωή η φίνα φιγούρα της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της μόδας με τα κατακόκκινα, ατίθασα μαλλιά.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο, όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στην Boulevard Raspail, στη γειτονιά που φιλοξενείται ακόμη και σήμερα η μπουτίκ της Γαλλίδας δημιουργού, για να μετονομαστεί ο δρόμος σε λεωφόρο Sonia Rykiel.

Για την ιστορία, η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, που έδωσε τη δική της ταυτότητα στο στιλ, έφυγε από τη ζωή στις 25 Αυγούστου του 2016 και ο Δήμαρχος Παρισιού θα βρίσκεται στη μπουτίκ της μαζί με την κόρη της, Nathalie Rykiel, για να τιμήσουν μια σπουδαία γυναίκα, σχεδόν μυθιστορηματική.

Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί και η συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κόρη της Sonia Rykiel δεν μοιάζει να έχει καμία αγωνία για το αποτέλεσμα του σόου. Συγκινείται μόνο που μια λεωφόρος θα πάρει το όνομα της μαμάς της, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, η μόδα πάντα από εκεί ξεκινάει: από τον δρόμο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com