Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται για 12η φορά στην Αθήνα

diatrofi-ugeia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η μεγάλη γιορτή της διατροφής πλησιάζει και η πόλη θα μάθει πώς να τρέφεται σωστά, μεταξύ άλλων, για μια ακόμη φορά, με όμορφες εκδηλώσεις και την αρωγή των ειδικών.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής έχει γίνει πλέον θεσμός, μετρώντας 12 χρόνια ζωής. Γι’ αυτό και ετοιμάζεται λαμπερή εκδήλωση φέτος, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού–Διατροφής την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018,  στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι, με κεντρικό σύνθημα: «Βελτιώνω τη διατροφή μου… Βελτιώνω τη ζωή μου!».

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής στη διαμόρφωση της υγείας, η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) διοργανώνουν ολοήμερη (πρωινή και βραδινή) ενημερωτική εκδήλωση, με δωρεάν επιστημονική ενημέρωση, πολλά δρώμενα και εκπλήξεις. Πιο συγκεκριμένα: 

Στην πρωινή εκδήλωση, επιστήμονες Διατροφολόγοι μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι με στόχους:

  • Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών - μεγάλων
  • Πληροφόρηση του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες
  • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο
  • Πραγματοποίηση Λιπομέτρησης και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών
  • Διανομή ειδικά σχεδιασμένου εγχειρίδιου Διατροφής

Επίσης, θα προσφέρονται προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Στη βραδινή εκδήλωση, η επιστημονική ενημέρωση και το Cocktail Party συμπληρώνουν τη μεγάλη γιορτή της διατροφής. Θα πραγματοποιηθεί στο Café/Cocktail Bar COVIAR (πρώην Εν Δελφοίς – Δελφών 5, Κολωνάκι). Αναλυτικά:

  • Θα παρακολουθήσετε ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες
  • Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας της ΕΛ.Δ.Ε., η οποία αναδεικνύει τις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει η ανεπάρκεια και η έλλειψη της βιταμίνης D στον ελληνικό πληθυσμό  
  • Cocktail Party με πολλές εκπλήξεις και happenings

Η φετινή γιορτή της διατροφής έχει άκρως ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events με τη συμμετοχή πολυάριθμων διαιτολόγων - διατροφολόγων. Όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου, με δωρεάν είσοδο.

Info
www.logodiatrofis.gr