Όταν ο οίκος Chanel συνάντησε την Pamela Anderson σε μια παραλία

chanel-1
ΤΡΙΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Και μόνο η φωτογραφία στο Instagram έφερε το καλοκαίρι πιο κοντά. Ο Karl Lagerfeld έκανε και πάλι το θαύμα του για τον οίκο Chanel.

Είναι από τις στιγμές που η μόδα σκηνοθετεί το απόλυτο παραμύθι. Γιατί, κάθε έξι μήνες, ο ιστορικός οίκος δημιουργεί στο Grand Palais στο Παρίσι, ένα μαγικό σκηνικό, μια υπερπαραγωγή με αρχή, μέση και τέλος, ένα έργο που παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν είδαμε μια ρετρό παραλία σαν καρτ-ποστάλ στο Instagram και νομίσαμε ξαφνικά πως μπλόγκερ, διευθύντριες περιοδικών, fashion editors, αποφάσισαν να πάνε στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού διακοπές σε εξωτικά νησιά.

Μετά το σούπερμαρκετ, το αεροδρόμιο και το διαστημόπλοιο, ήταν η στιγμή του ονειρικού τοπίου, έτσι για να γαληνέψει το βλέμμα. Και η ψυχή. Κι ας ήταν μια γκρίζα φθινοπωρινή μέρα στο Παρίσι. Ο Karl Lagerfeld είχε άλλη διάθεση.

Όπως και τα μοντέλα φυσικά, κομμωτές, μακιγιέρ, όλο το entourage. Για να δούμε κλασικά ρούχα και αξεσουάρ του οίκου Chanel, με την αντίστοιχη πλύση εγκεφάλου, στην απόλυτη παραλία, με κύματα, μπλε ουρανό, ξύλινα docks και φυσικά ναυαγοσώστες.

Kαι φυσικά στη πρώτη σειρά καθόταν η απόλυτη ναυαγοσώστρια, η Pamela Anderson, χωρίς το κόκκινο ολόσωμο μαγιό και την σφυρίχτρα. Ακούστηκαν γλάροι. Ορισμένα μοντέλα περπατούσαν ξυπόλητα, με τα παπούτσια στα χέρια, για να μη λερώσουν τα πόδια τους με άμμο.

Τι θα θυμόμαστε λοιπόν από την καλοκαιρινή κολεξιόν του οίκου Chanel για το 2019; Tα μπικίνι και τα ολόσωμα, τα καπέλα, τα αδιάβροχα, τις τουίντ φούστες, τα λογότυπα παντού, την αναφορά στη δεκαετία του 80, την αγάπη της Coco Chanel για τη θάλασσα. Με αληθινά κύματα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com