Ποιες τρεις υγιεινές τροφές πρέπει να προσέχετε

aloi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι και σίγουρα πρέπει να το εφαρμόσουμε ακόμη και σε τροφές που είναι υγιεινές, αλλά χρειάζονται έλεγχο.

Χυμός Αλόης
Ο χυμός αλόης είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με οφέλη να παρουσιάζει στην απώλεια βάρους, στην πέψη, στη δυσκοιλιότητα, αλλά και το ανοσοποιητικό. Η λάθος κατανάλωση, όμως, σχετίζεται με άσχημες αντιδράσεις βραχυπρόθεσμα, όπως κράμπες, σπασμούς, ακόμη και απέκκριση ασβεστίου. Πολλοί, μάλιστα, ειδικοί δεν συμβουλεύουν την κατανάλωσή της για μεγάλο χρονικό διάτημα, καθώς σχετίζεται με ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, κακή απορρόφηση, ένταση στα νεφρά και διάρροιες.

Γάλα
Η ενσωμάτωση γάλακτος και τυριού με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σας ωφελεί την υγεία των οστών και σας παρέχει απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά η υπερκατανάλωση οδηγεί σε προβλήματα, όπως αναιμία. Ο λόγος είναι ότι το ασβέστιο μπλοκάρει την απορρόφηση σιδήρου, γι' αυτό μην υπερβάλλετε στην κατανάλωσή του και προτιμήστε βιολογικά γαλακτοκομικά, για να είστε ασφαλείς όσον αφορά τις ορμόνες και αντιβιοτικά που χορηγούνται στα ζώα.

Ξηροί καρποί
Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι τροφές με υψηλή διατροφική πυκνότητα, αλλά ταυτόχρονα αποδίδουν πολλές θερμίδες. Αν βρίσκεστε σε περίοδο απώλειας βάρους, πρέπει να προσέξετε τις μερίδες, καθώς οι ξηροί καρποί αποτελούν εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων, αλλά η υπερβολική πρόσληψή τους μπορεί να αυξήσει τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά, χωρίς να το καταλάβετε.