Fashionoff με τον Απόστολο Μητρόπουλο σημαίνει ανατροπή

apostolosm-2 Stefanos Papadopoulos
ΤΡΙΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Δεν περιμέναμε να δούμε μια συμβατική επίδειξη μόδας από τον Απόστολο Μητρόπουλο. Ποιο ήταν το μήνυμα στο πρώτο σόου που παρουσίασε τη Δευτέρα ο Έλληνας σχεδιαστής στο κέντρο της Αθήνας;

Tι σχέση μπορεί να έχουν οι λευκές, πλαστικές καρέκλες με την υψηλή ραπτική, τα σοκολατένια γλειφιτζούρια του Στέλιου Παρλιάρου με το πρετ-α-πορτέ και ένας στρατός από μοντέλα του δρόμου με την γκαλερί Ζουμπουλάκη, κοντά στην Πειραιώς;

O Aπόστολος Μητρόπουλος, απρόβλεπτος και ανήσυχος, θέλησε να σκηνοθετήσει ένα one-man show, σε μια επίδειξη μόδας αυστηρά για ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τη μόδα, χωρίς διάθεση εντυπωσιασμού.

Αγόρια και κορίτσια, με υπερμεγέθη, γενναιόδωρα φούτερ και t-shirts με μηνύματα, χιούμορ και σαρκασμό, χρώμα και ασπρόμαυρο περιτύλιγμα όταν κρίνεται απαραίτητο, συνυπήρχαν με ένα κοριτσάκι-μοντέλο, ένα σκυλάκι στην πρώτη σειρά, κάμερες και εμπριμέ που φέρουν την υπογραφή του σχεδιαστή σαν σήμα κατατεθέν στο brand.

Αντί λοιπόν να δούμε ακόμη ένα ντεφιλέ με παγιέτες, νυφικά και λάμψη, είδαμε μια σύντομη ιστορία με αρχή, μέση, τέλος, δημοκρατική μόδα στο σόου με τίτλο «Fall 19 & Beyond», μια συλλογή σε εξέλιξη «σαν μια αφήγηση που προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες», όπως γράφει ο σχεδιαστής στο συνοδευτικό κείμενο της κολεξιόν.

Ποια υψηλή ραπτική; «Η μόδα έχει αλλάξει. Μόδα είναι να προσφέρεις», λέει ο Απόστολος Μητρόπουλος που δημιούργησε ένα φούτερ με τον Δεσμό (www.desmos.org) για τη στήριξη του πρότζεκτ για τις φωτιές της Ανατολικής Αττικής. Και στο www.apostolosm.com θα βρούμε όλα όσα είδαμε (και δεν είδαμε) στο σόου. Fashionoff? Mε τον Απόστολο Μητρόπουλο η ανατροπή είναι στο πρόγραμμα. Και ευτυχώς.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com