Τα ναι και τα όχι της φθινοπωρινής ομορφιάς

gunaika-alogooura
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Έχουμε λίγο καιρό ακόμη για να αποχαιρετήσουμε κι αυτή τη χρονιά. Μόλις που προλαβαίνουμε να δούμε τι αφήνουμε πίσω και τι κρατάμε για τη σεζόν που μόλις ξεκινά.

Λέμε ναι…στα φυσικά, ίσια μαλλιά. Μαλλιά που δεν μοιάζουν ταλαιπωρημένα, αλλά υγιή, έχουν όση λάμψη θέλουμε, θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές από τη δεκαετία του 70 που τόσο αγαπάμε, και ευτυχώς είναι τόσο κοντά μας, στη μόδα του σήμερα.

Λέμε όχι…στις μπούκλες. Δεν θέλουμε να ξαναδούμε άλλες κοκκαλωμένες μπούκλες με λακ, σε μακριά μαλλιά, που μοιάζουν σα να έχουν βγει από άλλη εποχή. Η Sarah Kay σε νέες περιπέτειες; Μόνο στα βιβλία του χθες.

Λέμε ναι…στις τονισμένες βλεφαρίδες. Με τόσες μάσκαρες να υπόσχονται θαύματα, εμείς δεν έχουμε παρά να βρούμε το μαγικό βουρτσάκι και να δώσουμε όσο όγκο, ένταση και πυκνότητα θέλουμε στο βλέμμα μας. Με μικρές, σταθερές κινήσεις.

Λέμε όχι…στις ψεύτικες βλεφαρίδες. Γιατί βαραίνουν τα βλέφαρά μας και δεν κολακεύουν καμία γυναίκα στο τέλος της ημέρας. Ούτε στο ξεκίνημά της.

Λέμε ναι…στις αλογοουρές με κίνηση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα φρέσκο πρόσωπο, με διακριτικό μακιγιάζ και τονισμένα χείλη, με πιασμένα μαλλιά πίσω, σε μια ατίθαση αλογοουρά που προσθέτει δυναμισμό και ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.

Λέμε όχι…στα extensions και οτιδήποτε μοιάζει ψεύτικο, επιτηδευμένο, υπερβολικό. Αν δεν μπορούμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας, μπορούμε να τα κόψουμε στους ώμους και να ευχαριστηθούμε την πιο γενναιόδωρη τάση στα μαλλιά της σεζόν. Το απόλυτο καρέ που μας βοηθάει να δείχνουμε πιο φρέσκιες και ατίθασες. Γίνεται αυτό με το σωστό κούρεμα και χτένισμα; Μια δοκιμή θα σας πείσει.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com