Η απόλυτη μονοχρωμία (και μονοτονία) της μόδας

color-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Τώρα που οι σχεδιαστές συνωμοτούν εναντίον μας, δεν έχουμε παρά να βρούμε τον τρόπο να βάλουμε έστω κι αργά λίγο χρώμα στη ζωή μας.

Δεν τη φοβόμαστε. Τουλάχιστον όχι πια. Είναι η μονοχρωματική μόδα που είχε γίνει ανάρπαστη στη δεκαετία του 80. Και όταν λέμε μονοχρωματική, δεν εννοούμε φυσικά ότι θα συνεχίσουμε να ντυνόμαστε αποκλειστικά στα μαύρα, αλλά εμφανίσεις σε όλους τους τόνους του ροζ, του μπλε, γιατί όχι και του πράσινου.

Μπορούμε να δοκιμάσουμε να φοράμε μόνο κόκκινα. Ή όλα μπεζ, αν δεν τρελαινόμαστε με την ιδέα των έντονων αποχρώσεων. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, γκρι. Οι influencers το τόλμησαν. Γιατί όχι κι εμείς;

Και όταν νιώσουμε ότι το κατέχουμε το «άθλημα», μπορούμε να παίξουμε με πιο δύσκολα χρώματα σε απόλυτη αρμονία, αρκεί να μην το παρακάνουμε με τα αξεσουάρ και περίτεχνα πατρόν, τόσο στην εφαρμογή, όσο και στην ανάγνωση.

Σκεφτείτε ότι φοράμε ένα φούξια φόρεμα και ένα ροζ παλτό, στην απόχρωση της πούδρας. Βαρετό; Όχι, αν ο μινιμαλισμός υπηρετεί το σενάριο. Και όταν ξέρουμε να μπερδεύουμε όλα τα χρώματα στην λευκή παλέτα του χθες και του τώρα. Ποια χρώματα θα πρέπει να αποφεύγουμε στην υπερβολή τους; Mοβ, κίτρινο, καφέ…Θα τα προτιμήσουμε στην πιο σεμνή εκδοχή τους.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com