Πώς μεταφράζεται η δεκαετία του 70 στο ντιζάιν;

portokali-kanapes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Παρελθόν και μόδα στο σπίτι. Έπιπλα και αντικείμενα που δημιουργούν συνειρμούς για το τότε και το τώρα. Πάμε να ξαναζήσουμε στα σέβεντις;

Πορτοκαλί. Φανταστείτε πορτοκαλί σκαμπό, πορτοκαλί κουρτίνες, πορτοκαλί φωτιστικά και θα έχουμε το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε και θα θέλαμε στη στιγμή. Κιτς; Toυλάχιστον. Σέβεντις δε θέλαμε;

Μακραμέ. Aν δεν τα πάμε και τόσο καλά με τα…χέρια μας, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα εργόχειρα και οτιδήποτε μπορεί να μας παραπέμψει σε χειροποίητες λεπτομέρειες του παρελθόντος. Μακραμέ κουρτίνες; Ή μήπως μια καρέκλα με ενδιαφέρουσα πλέξη; Οτιδήποτε, αρκεί να φέρνει στο νου τη χίπικη διάθεση του παρελθόντος.

Φολκ εμπριμέ. Πώς μεταφράζεται αυτό; Στις πιο κιτς αποχρώσεις, μπερδεμένες όλες μαζί σε ένα πανί, μαζί με κεντήματα, κρόσσια, την…Άρτα και τα Γιάννενα. Σε ένα μαξιλάρι ή τραπεζομάντηλο, για αρχή.

Ντεγκραντέ αποχρώσεις. Και όταν θέλουμε να προσθέσουμε απλώς μια υπόνοια από μια αγαπημένη δεκαετία του παρελθόντος, μπορούμε απλώς να αναζητήσουμε ένα πελώριο ύφασμα που έχει υποστεί τη σωστή επεξεργασία tie-dye, για να έχει ξεβάψει στα σωστά σημεία, και να το τοποθετήσουμε σε έναν τοίχο του σπιτιού. Μας λείπει μόνο το σάουντρακ και η επιστροφή στα seventies γίνεται σε ρεαλιστικό σχεδόν χρόνο. Πάντα με στιλ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com