Τι σχέση μπορεί να έχει η κοτόσουπα με το δέρμα μας;

gunaika-kastani-derma-mallia-mpournouzi
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Κάθε φορά που διαβάζουμε μια καινούργια έρευνα, πρώτα την αμφισβητούμε και μετά αρχίζουμε και την πιστεύουμε. Θέλετε να μάθουμε κάτι καινούργιο για το δέρμα μας;

 To κολλαγόνο μας κάνει σίγουρα καλό. Και έχει νόημα να το αναζητάμε όπου κι αν βρίσκεται, γιατί απ' ό,τι φαίνεται κάνει θαύματα. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι δερματολόγοι.

Και δεν είναι τυχαίο πως οι γιαγιάδες συνήθιζαν να αποκαλούν την κοτόσουπα, πενικιλίνη της γιαγιάς, δηλαδή, τον μαγικό ζωμό που μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο των αντιβιοτικών, να μας ενυδατώσει, να μας γιατρέψει, ένας ζωμός πλούσιος σε κολλαγόνο.

Οπότε, τι κάνουμε; Θα αρχίσουμε να τρώμε με μανία κοτόσουπα, κάθε μέρα, ή να την ...πασαλείβουμε στο πρόσωπο και τον λαιμό; Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας κολλαγόνο, κάτι που το κοτόπουλο δεν μπορεί να κάνει για εμάς.

Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, να την ενισχύσουμε και να αναζητήσουμε στο φαρμακείο κολλαγόνο σε σκόνη, στο μπουκάλι, σε κάψουλες. Μην το πιείτε, λουστείτε; Κάπως έτσι.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com