Tι αλλάζει στα μωρουδιακά δωμάτια;

paidiko-domatio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Aν έχετε μείνει ακόμη στα ροζ και τα γαλάζια δωμάτια, με ασορτί κρεβάτια, παπλώματα και φωτιστικά, τότε καλύτερα να δείτε τις νέες προτάσεις για το δωμάτιο του μωρού που έχει μόλις έρθει στον κόσμο.

Η νέα τάση για το ντιζάιν στα δωμάτια των νεογέννητων είναι πιο μίνιμαλ από ποτέ. Πώς μεταφράζεται αυτό; Mε χρωματικές ανάσες, λευκό στο ταβάνι, στους τοίχους, στα κρεβάτια, στις μαξιλάρες, στην αλλαξιέρα, παντού.

Οπότε μπορούμε να ξεχάσουμε για λίγο ροζ και γαλάζιο. Η λογική είναι να φτιάχνουμε χώρους που θα άρεσαν ακόμη και στους ενήλικες, χωρίς διάθεση υπερβολής και με παστέλ περιτύλιγμα.

Στις εναλλακτικές, οι ιδιαίτερες ταπετσαρίες, οι ρετρό πολυθρόνες, οι αφαιρετικές βιβλιοθήκες, το φως και η ασπρόμαυρη παλέτα.

Πείτε ναι στα δερμάτινα πουφ, στις φλοκάτες, δανεικές κι αυτές από το παρελθόν, στο ανοιχτόχρωμο ξύλο, στους ασπρόμαυρους πίνακες, στις ζωγραφιές στους τοίχους, στα βιομηχανικά φωτιστικά, στα χαλιά και στις μακέτες που φέρουν ξεχωριστά μοτίβα.

Και μην ξεχάσετε τα ζωάκια. Από πρόβατα και λαγούς μέχρι πάντα και καμηλοπάρδαλεις. Γιατί οκ, είπαμε να ηρεμήσουμε λίγο, αλλά ποιος βιάζεται να μεγαλώσει;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com