Τέσσερις τάσεις για το σπίτι που δεν θα αντέξουν στον χρόνο

roz-diakosmisi-saloni
ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Δεν θέλουμε να γινόμαστε προφήτες αλλά υπάρχουν τάσεις και προτάσεις στο ντιζάιν που γνωρίζεις από πριν ότι δεν θα έχουν διάρκεια. Ούτε μια σεζόν.

1. «Γρήγορα» έπιπλα. Όπως ισχύει και με τη…γρήγορη μόδα, δεν θα πρέπει να επηρεαζόμαστε από την τιμή ενός αντικειμένου και να το αγοράζουμε, ενώ ξέρουμε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ. Τόσο λόγω κατασκευής, όσο και λόγω σχεδίου. Δεν είναι προτιμότερο να δώσουμε κάτι παραπάνω και να το έχουμε για μια ζωή;

2.Έργα τέχνης με λέξεις. Μπορεί να μας αρέσουν οι φράσεις που μας εμπνέουν για την κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρα, ακόμη καλύτερα για τον διάδρομο, όμως δε θα ήταν προτιμότερο να επενδύσουμε σε ένα αληθινό έργο; Mε αληθινά μηνύματα;

3. Eκτεθειμένες λάμπες. Υπήρχε μια περίοδος που μας άρεσαν οι γλόμποι παντού, μαζί με τη βιομηχανική διάθεση που κυριαρχούσε, όμως έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε να είναι όλα και πάλι κρυφά. Ειδικά ο φωτισμός που θέλουμε να είναι ρομαντικός και δυναμικός μαζί.

4. Ροζ παντού. Λευκό, γκρι, μαύρο και ροζ. Αυτός ήταν ο ιδανικός συνδυασμός μέχρι σήμερα. Και τώρα, το ροζ φαίνεται να ζει τις τελευταίες του στιγμές στο ντιζάιν. Αν θέλουμε μπορούμε να διατηρήσουμε το ροζ βάζο, αλλά το ροζ δωμάτιο ή το φούξια γραφείο θα πρέπει επιτέλους να εναρμονιστεί με την εποχή. Και δεν είμαστε για ροζ ιστορίες. Και ροζ βίλες.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com