Ο ταλαντούχος κύριος Σωτήρης Γεωργίου

sotiris-georgiou-5 Φωτογράφος: Γιώργος Αγγελής
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τι σχέση μπορεί να έχει το Ωδείο Αθηνών με μια επίδειξη μόδας με τίτλο Oblique; O Σωτήρης Γεωργίου έχει όλες τις απαντήσεις.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας ήταν τρομακτική. Παραπάνω από την συνηθισμένη, σίγουρα.

Το ραντεβού για τις 6.30 το απόγευμα, την Τετάρτη, στο Ωδείο Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας, για το επίσημο άνοιγμα της Αthens Xclusive Designers Week της σεζόν δεν τηρήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο.

Φωτογράφος: Γιώργος Αγγελής
Και πώς να τηρηθεί; Τα μοντέλα στα παρασκήνια ετοιμάζονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, με ενορχηστρωτή τον πάντοτε δραστήριο Μιχάλη Πάντο, οι χορηγοί είχαν λάβει θέση από νωρίς με παγάκια και ανάλογο φόντο για τις φωτογραφήσεις, κάμερες και φωτογράφοι περιφέρονταν για ένα λαμπερό στιγμιότυπο, οι άνθρωποι της μόδας αναζητούσαν μια θέση με προοπτική.

Το επίμονο σάουντρακ, η εμμονική επανάληψη ενός μουσικού μοτίβου, δημιουργούσε την απαραίτητη ατμόσφαιρα και το νουάρ σασπένς την ώρα της αναμονής. Και ξαφνικά σβήνουν τα φώτα. Για να ξεκινήσει το σόου διεθνών προδιαγραφών για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019, η συλλογή με τίτλο «Oblique». Όπως λοξός; Όπως άναρχα, δηλαδή όπως ακριβώς αρμόζει στη μόδα του τώρα.

Καλοκουρδισμένα αγόρια και κορίτσια περιπλανήθηκαν στον υπόγειο χώρο του Ωδείου, που φιλοξενήθηκε η επίδειξη, για να αποδείξουν ότι η ελληνική μόδα έχει και σύγχρονους εκπροσώπους που δε στήνουν ντεφιλέ με ρούχα για πίστα και νυφικά στο φινάλε.  

Φωτογράφος: Γιώργος Αγγελής

Ο Σωτήρης Γεωργίου δημιούργησε ανδρικά και γυναικεία ρούχα για σύγχρονους ανθρώπους, με άποψη και ταυτότητα, έντονες επιρροές από τη δεκαετία του 80 (ακόμη και στα μαλλιά των μοντέλων), φως στο σκοτάδι, λαμέ αντανακλάσεις, υπερμεγέθεις αντθέσεις, ποδηλατικά και καρό μοτίβα για τα αγόρια, άνορακ και φουτουριστικά κοστούμια και φορέματα, ασύμμετρα shirtdresses με κίνηση, λευκές κάπες, κίτρινες βερμούδες με τσέπες, πουκάμισα, παντελόνια, περισσότερα παντελόνια, για αγόρια και κορίτσια του σήμερα σε νέους ρόλους.

Φωτογράφος: Γιώργος Αγγελής
Ένας σχεδιαστής που τολμά να παίξει με κλασικά στερεότυπα και να τα αποδομήσει. Σύγχρονη τέχνη και μόδα, αναφορές στα eighties, το 70 και το 90 μέσα από ένα σημερινό καλειδοσκόπιο ιδεών, σέρφερ και φοιτητές σε διάλογο, πολυμορφία και διαφορετικότητα, νοσταλγία και ηδονή, τεχνολογικά, καινοτόμα υλικά, σε μια παράσταση με αρχή, μέση, τέλος. Χειροκρότημα. Live. Story. Repost. Like.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com