Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για την τέλεια μπριζόλα

mprizoles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Λιγουρεύεστε μια μπριζόλα και για καλή σας τύχη έχετε μία στην κατάψυξη. Την βγάζετε και τη μαγειρεύετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό. Έρχεται η ώρα να την απολαύσετε και το αποτέλεσμα δεν είνα καθόλου κοντά σε αυτό που ελπίζατε. Τι πήγε στραβά; Τρία πιθανά λάθη είναι τα παρακάτω.

Τη βάλατε παγωμένη στο τηγάνι
Να θυμάστε πάντα, πριν μαγειρέψετε την μπριζόλα σας, ότι τα πιο λεπτά κομμάτια χρειάζονται μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν τα μαγειρέψετε και αν είναι πιο χοντρά θέλουν περίπου μία ώρα. Αν βιαστείτε και τις βάλετε στο τηγάνι σας παγωμένες, το πιθανότερο είναι να μην μαγειρευτούν σωστά, να κρατήσουν ένα γκρι χρώμα και να καταλήξουν να υστερούν τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Τσιγκουνευτήκατε το αλατοπίπερο
Το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά γενικότερα βοηθούν στο σχηματισμό μιας πολύ γευστικής κρούστας, ενώ παίζουν μεγάλο ρόλο και στη γεύση της, αφού είναι η μικρή παρέμβαση που μπορείτε να κάνετε. Αν η μπριζόλα σας είναι πολύ καλής ποιότητας, χρησιμοποιήστε μόνο αλάτι και πιπέρι, χωρίς υπερβολή, καθώς σε αυτή την περίπτωση το κρέας δεν θα σας απογοητεύσει, ούτε χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις. 

Την κόψατε σύντομα και λανθασμένα
Βασικός κανόνας είναι να μην κόβετε ποτέ την μπριζόλα σας κατευθείαν μόλις τη βάλετε στο πιάτο σας. Χρειάζεται λίγο χρόνο προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι χυμοί της και να «ξεκουραστεί». Μια λεπτή μπριζόλα χρειάζεται 5-10 λεπτά και μια πιο παχιά 10-15 λεπτά. Όταν, πάλι, έρθει η ώρα να την κόψετε, κάντε το σωστά. Η μπριζόλα χρειάζεται να κοπεί κάθετα στο φυσικό της σχήμα, έτσι ώστε να κοπεί ευκολότερα, να έχει καλύτερη όψη και τελικά καλύτερη υφή.