Διαφάνεια, βελούδινα γράμματα και ασπρόμαυρη μόδα made in Greece

kampa-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Υπάρχουν σχεδιαστές μόδας που αλλάζουν στιλ και βιτρίνα κάθε έξι μήνες και άλλοι που υπηρετούν το στιλ τους για χρόνια, εξελίσσοντας και υπηρετώντας το ίδιο σενάριο ανάλογα με την εποχή.

Η Λιάνα Καμπά, μια σχεδιάστρια που ξέρει τις ανάγκες των γυναικών του σήμερα, λανσάρει τη συλλογή του χειμώνα μέσα από εικόνες και λέξεις.

Για να δούμε το μοντέλο της με μαύρο, ασύμμετρο τοπ, με κρυφά μηνύματα, να παίζει με σαπουνόφουσκες στην πισίνα, με ένα ψηλόμεσο παντελόνι που μας θυμίζει τα μπλε, ναυτικά παντελόνια που συνήθιζε να σχεδιάζει η Coco Chanel για να απελευθερώσει τις γυναίκες του τότε.

Και τώρα; Στην ίδια κολεξιόν θα δούμε και διάφανα κόκκινα μπόντι ή τοπ, λευκό μπούστο από δαντέλα να φοριέται πάνω από μαύρη δαντέλα με μακριά μανίκια, για να δούμε τη μόδα του lingerie να συνδυάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και με μαύρα γυαλιά ηλίου.

Φλόραλ αναγνώσεις στο ίδιο έργο, μαζί με μαραμπού και λευκό παντελόνι, όπως και φούστα μέχρι το γόνατο, από το ίδιο ύφασμα, με υπερμεγέθες τοπ και μαύρες αρβύλες με μαύρη φούστα με διαφάνεια και ανάγλυφο print, για μαύρες νύχτες.

Η Λιάνα Καμπά ξέρει να παίζει με το άσπρο και το μαύρο, δημιουργώντας ρούχα για γυναίκες διαφορετικών ηλικιών που θέλουν να ξεχωρίζουν χωρίς να φωνάζουν ποιες είναι, τι φοράνε, γιατί ντύνονται συνήθως με μαύρο αλλά δεν φοβούνται και το λευκό, τις ημέρες κυρίως που νιώθουν πιο δυνατές.

Η χειμωνιάτικη συλλογή της Ελληνίδας σχεδιάστριας, η οποία εκτίθεται ήδη στη μπουτίκ της οδού Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, μιλάει στην καρδιά των γυναικών που τολμούν ακόμη να ονειρεύονται χωρίς να είναι στα σύννεφα.

Και ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που ντύνει η Λιάνα Καμπά; Γυναίκες ενημερωμένες, γλυκιές, αλλά και θυμωμένες, σίγουρα αγχωμένες, βιαστικές, γαλήνιες, παραδομένες, μαχητικές.

Και τα υλικά του ονείρου; Δαντέλες, μεταξωτές μουσελίνες ζωγραφισμένες με πινελιές στο χέρι, φτερά, δέρμα, πλαστικοποιημένη οργάντζα. Η διαφάνεια αλλάζει σύσταση, μετουσιώνεται σε άγγιγμα, γλυκιά επαφή.

Κόκκινο και λευκό, δέρμα και φτερά, ελαστικό τούλι με λουστρινένιες φάσες, άλλοτε με βελούδινες λεπτομέρειες, άλλοτε κεντημένο στο χέρι. Ντεβορέ μουσελίνα με βελούδινα γράμματα και νεοπρέν βελούδο με νέο πατρόν.

Μια εύθραυστη συλλογή, με αέρα και φως, για δυναμικές, συναισθηματικές γυναίκες που συνεχίζουν να ονειρεύονται σε ασπρόμαυρο φόντο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com