Γιατί η ανδρική μόδα θέλει πουλόβερ

wool-3
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν τα κοστούμια, με ή χωρίς γραβάτα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο με αυτόν τον καιρό από ένα ζεστό πουλόβερ σαν αυτό που συνήθιζε να φοράει ο Robert Redford στην ταινία Τhe Way we Were.

Στην ανδρική μόδα δεν είναι απαραίτητο κανείς να παρακολουθεί με πάθος τις επιδείξεις κάθε έξι μήνες, γιατί πολλές φορές είναι εκτός θέματος και εποχής και είναι προτιμότερο να γνωρίζει κανείς τι του ταιριάζει και να μένει πιστός στο στιλ του.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ανδρική μόδα πρέπει να μυρίζει ναφθαλίνη. Τι θα λέγατε όμως να ξαναφέρετε στο μυαλό σας αγαπημένες εικόνες και ταινίες του παρελθόντος για να δείτε πώς συνήθιζαν να φοράνε πουλόβερ αγαπημένοι σταρ του χθες;

Mόνο τον Marlon Brando να σκεφτούμε, μαζί με τον Paul Newman, τον Steve McQueen και τον Mick Jagger, έχουμε συμπληρώσει αρκετά κομμάτια από το ίδιο παζλ.

Αν αλλάζει κάτι στην ιστορία είναι πως τα πουλόβερ του χθες ήταν βαριά, πολυτελή χωρίς να το φωνάζουν, δεν υπήρχε ποτέ υπόνοια ετικέτας ή brand.

Οπότε, αντί να κρύβεστε μέσα σε κουκούλες και ζακέτες με φερμουάρ, τι θα λέγατε για αλλαγή να επενδύσετε σε ένα πληθωρικό ζιβάγκο ή ακόμη καλύτερα σε ένα πουλόβερ από κασμίρ, σε μια ζεστή μπεζ απόχρωση, μπλε σκούρο, κυπαρισσί ή μαύρο;

To ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως σήμερα μπορείτε να φορέσετε ένα κοτλέ ή ντένιμ παντελόνι με αθλητικά παπούτσια και να το συνδυάσετε με ένα λευκό πουκάμισο που μόλις θα ξεπροβάλλει από το αγαπημένο σας πουλόβερ.

Το μυστικό είναι να αποφεύγετε τις πολλές επιπλέον πληροφορίες, όπως μανικετόκουμπα, γραβάτες, κασκόλ, ζώνες και να δώσετε έμφαση σε μια ρετρό εμφάνιση που παραμένει όμως απόλυτα σημερινή.

Και αν θέλετε να εμπνευστείτε από τις ανδρικές συλλογές ιστορικών οίκων της μόδας, μπορείτε να βρείτε ορισμένες πιο εμπριμέ λύσεις που μπορεί να σας αρέσουν αλλά γρήγορα θα βαρεθείτε να τις φοράτε γιατί το μονόχρωμο είναι πάντα  διαχρονικό. Η μόνη συμβουλή για το τέλος; Καλό θα είναι να αποφύγετε τα πουλόβερ με ταράνδους και ξωτικά. Φαντάζεστε τον Al Pacino να εμφανίζεται σαν τον Ρούντολφ;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com