Όταν η Μary Poppins εμπνέει τη μόδα

poppins-2
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μια αγαπημένη ταινία του παρελθόντος γίνεται αφορμή για να υιοθετήσουμε το στιλ των πρωταγωνιστών της. Έτοιμες να μεταμορφωθούμε σε νταντάδες πρώτων βοηθειών;

H Mary Poppins τα έχει όλα. Στιλ, δυναμισμό, άποψη, διαχρονικότητα. Και τώρα που η Emily Blunt διαδέχεται την July Andrews σε ένα φιλμ για όλες τις ηλικίες, εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τη μόδα που θα συνοδέψει κάθε προβολή της ταινίας, τώρα, σε λίγο, μετά.

Κι αν οι σχεδιαστές διστάζουν να αποκαλύψουν τις διαθέσεις τους, εμείς τις έχουμε ήδη καταλάβει. Οι ομπρέλες θα αποτελέσουν σήμα κατατεθέν για τη σεζόν που διανύουμε, μαύρες, ασπρόμαυρες, υπερμεγέθεις, πληθωρικές, για να μπορούμε να …πετάξουμε.

Μας αρέσουν όμως και τα ρετρό παπούτσια της Mary Poppins, σε στιλ Mary Janes, με μπαρέτες, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε να φορέσουμε και κομψές αρβύλες, με λίγο τακούνι, μαζί με εμπριμέ, παλιομοδίτικα φορέματα, με κουμπάκια ή χωρίς, ή ακόμη καλύτερα μακριές, κλος φούστες με πουλόβερ και παλτό ή λευκό πουκάμισο με σακάκι και φούστα με κίνηση.

Γιατί η Mary Poppins του σήμερα δεν φοράει αποκλειστικά μαύρα. Είδαμε για παράδειγμα την Emily Blunt να φωτογραφίζεται με κόκκινο σακάκι, κόκκινη φούστα από τούλι, κόκκινα παπούτσια, πιο φωτεινή από ποτέ.

Το στυλιστικό αποτέλεσμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και ας μην ξεχνάμε ότι η Μary Poppins είναι υπερκινητική, δεν έχει ηλικία, δεν γερνάει, δεν κλαίει, δεν γκρινιάζει, αδιαφορεί για τους νόμους της βαρύτητας.

Είναι η σούπερ ηρωίδα του σήμερα. Και αν έχει ήδη ανέβει στην πασαρέλα κι έχει βρει τη θέση της στις βιτρίνες των καταστημάτων, με τον τίτλο «Mary Poppins Returns», η μόνη τάση για φέτος τον χειμώνα τιτλοφορείται «Supercalifragilisticexpialidocious».

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com