Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία

oi-pio-perierges-diaites-pou-ontos-exoun-epituxia

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Έχετε ακούσει για τη δίαιτα της μπύρας; Του βακτηρίου; Μήπως του γλυκού; Κι όμως, πρόκειται για πραγματικές δίαιτες, που σκοπό έχουν να μας αδυνατίσουν...χωρίς περιορισμούς.

Μη βιαστείτε να πείτε, ότι πρόκειται για αστείο, ούτε ότι είναι κάτι σαν τη δίαιτα του… ανανά. Οι δίαιτες, που ακολουθούν είναι, σύμφωνα με το Men'sHealth.com, αν μη τι άλλο, ελκυστικές, νόστιμες και έχουν αποτελέσματα.

Η δίαιτα της μπύρας και του λουκάνικου

Καταναλώνοντας ως επί το πλείστον υψηλής ποιότητας λουκάνικα και μπύρα και με μέσο όρο περίπου 1.500 θερμίδες την ημέρα, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι η αγαπημένη πολλών. Μάλιστα, μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας κρεμμύδια και πιπεριές ή ακόμα και τσίλι.

Η επιτυχία της δίαιτας αυτής, έγκειται κυρίως στον παράγοντα ψυχολογία, αφού το να καταναλώνει κανείς λουκάνικο και μπύρα, προκειμένου να χάσει κιλά δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες.

Αν και έχει έλλειψη αρκετών θρεπτικών συστατικών, οι πρωτεΐνες δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού. Επιπλέον, ιαπωνική έρευνα έχει δείξει, ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, διευκολύνοντας έτσι τον οργανισμό σας να κάψει πιο αποτελεσματικά τη ζάχαρη.

Αν βέβαια θεωρείτε, ότι πρόκειται για μια πανεύκολη δίαιτα, απλά αναλογιστείτε αν όντως μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά μόνο λουκάνικο και μπύρα.

Η δίαιτα των βακτηρίων

Πρόκειται για μία δίαιτα, που σίγουρα δεν περιορίζει τις θερμίδες. Αντίθετα, εάν την ακολουθήσετε μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερα από τα είδη των τροφίμων, τα οποία «παχαίνουν» τους πληθυσμούς των υγιών βακτηρίων, που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα.

Τουλάχιστον μισό φλιτζάνι τροφίμων, πλούσια σε προβιοτικά, όπως είναι το γιαούρτι ή το λάχανο τουρσί, σε καθημερινή βάση, μπορεί να σας απαλλάξει από περίπου 10 κιλά μέσα σε έξι μήνες, χωρίς να μειώσετε καθόλου τις θερμίδες σας.

Η δίαιτα αυτή λειτουργεί ακριβώς, επειδή τα βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και την όρεξή. Στην ουσία, «δεν είσαι ό,τι τρως, αλλά ό,τι μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός». Μια υγιέστερη αναλογία των καλών και των κακών βακτηρίων του εντέρου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους.

Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι να ελαχιστοποιήσετε τα λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, επειδή τα λεγόμενα κακά βακτήρια αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε αυτές τις τροφές.

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

Όσοι κατοικούν στην επαρχία, επιβιώνουν αιώνες τώρα με τη συγκεκριμένη δίαιτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξετε για μία εβδομάδα το συγκεκριμένο φαγητό.

Εκεί βρίσκεται και η «παγίδα» της συγκεκριμένης δίαιτας: πρωινό, λαχανόσουπα, μεσημεριανό, λαχανόσουπα και βραδινό φυσικά λαχανόσουπα. Όσοι την έχουν ακολουθήσει πάντως, αναφέρουν, ότι έχουν χάσει περίπου 10 κιλά με αυτόν τον συνδυασμό χαμηλών θερμίδων από τα πράσινα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες, τα καρότα, τα μανιτάρια, το σέλινο και το μισό λάχανο.

Η κατανάλωση πολλών υγρών είναι ένα μυστικό της συγκεκριμένης δίαιτας. Εξάλλου, με λιγότερο χώρο στο στομάχι, καταναλώνετε λιγότερο φαγητό. Χαμηλή σε θερμίδες και σε περιεκτικότητα σε αλάτι, θα χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά δεν θα στερήσετε από τον εαυτό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένα ακόμη μυστικό, είναι ότι εάν πίνετε 2 φλιτζάνια νερό πριν από τα γεύματα, θα χάσετε περίπου 5 κιλά επιπλέον.

Η δίαιτα του γλυκού

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Tel Aviv, αποκάλυψε, ότι μπορείτε να χαίρεστε το κέικ σας, χωρίς ενοχές. Άτομα, που κατανάλωναν 1.600 θερμίδες την ημέρα, τρώγοντας υδατάνθρακες και πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, το οποίο περιελάμβανε και ένα επιδόρπιο, έχασαν την ίδια ποσότητα βάρους (κατά μέσο όρο 30 κιλά σε διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών), σε σχέση με άλλους, οι οποίοι ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και χωρίς επιδόρπιο.

Επιπλέον, τα άτομα της ομάδας με το επιδόρπιο, που έτρωγαν 45 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό, έχασαν άλλα 7 περίπου κιλά κατά τη διάρκεια των επόμενων 4 μηνών, ενώ η …στερημένη από υδατάνθρακες ομάδα, που έτρωγε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, ξαναπήρε περίπου 13 κιλά.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι τρώγοντας κάτι γλυκό το πρωί θα μπορούσε να περιορίσει τη λιγούρα αργότερα. Το κλειδί ωστόσο, στην επιτυχία αυτής της δίαιτας είναι η υψηλότερη δόση πρωτεΐνης, η οποία προσφέρεται σε όσους καταναλώνουν επιδόρπιο.

Καταναλώνοντας περισσότερες πρωτεΐνες στην αρχή της ημέρας, στην ουσία βοηθάτε τον οργανισμό σας να τρώει λιγότερες θερμίδες στο τέλος της ημέρας. Η συμβουλή πάντως είναι μία: για πρωινό τρώτε 45 γραμμάρια πρωτεΐνης με ένα μικρό γλυκό.

Για παράδειγμα, δύο αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο θέλετε, 6 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι ή τυρί cottage και ένα μικρό κομμάτι μήλο, cheesecake ή κέικ σοκολάτας ή ακόμα και μερικά μπισκότα. Μέχρι το τέλος της ημέρας δε θα έχετε όρεξη για καμία λιπαρή ή παχυντική τροφή.