Το μαύρο δερμάτινο παντελόνι και πώς να το φορέσετε

leather-6
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Υπήρχε μια εποχή που δεν θέλαμε ούτε να τα βλέπουμε. Μετά τη δικτατορία των χρωματιστών κολάν, τα μαύρα δερμάτινα παντελόνια κλέβουν την παράσταση και απ’ό,τι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν.

Υπάρχει ένα επεισόδιο στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Friends, στο οποίο ο γοητευτικός αλλά και πάντα αμήχανος Ρος βρίσκεται στο μπάνιο ενός σπιτιού, φορώντας ένα δερμάτινο παντελόνι. Αναζητώντας τρόπους για να νιώσει καλύτερα, βάζει ταλκ και διάφορα άλλα σκευάσματα προκειμένου να ξεϊδρώσει και να…ανακουφιστεί.

Στην «αληθινή» ζωή δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες υπερβολές. Ή μπορεί οι γυναίκες να θυσιάζουμε πολλά προκειμένου να είμαστε κομψές και να νιώθουμε ταυτόχρονα δυναμικές και μοντέρνες.

Το δερμάτινο παντελόνι (όχι από δερματίνη ή PVC), ταιριάζει με όλα. Το είδαμε στις επιδείξεις μόδας, στις βιτρίνες, στις διεθνείς μητροπόλεις, ήρθε η σειρά μας τώρα να το ξεθάψουμε από τη ντουλάπα ή να αγοράσουμε ένα.

Φοριέται τέλεια με αθλητικά αλλά και μποτάκια, σουέντ ή δερμάτινα, σίγουρα όχι με ψηλές μπότες ή μπαλαρίνες. Ας αφήσουμε καλύτερα τους πειραματισμούς όταν δεν είμαστε και τόσο σίγουρες.

Και όταν μιλάμε για δερμάτινο παντελόνι, ας προτιμήσουμε το μαύρο, ή έστω το καφέ σκούρο, γιατί οι μπλε ή οι φούξια εκδοχές του, δεν προσφέρονται  για την καθημερινότητα, ενώ, επιπλέον, μοιάζουν ψεύτικα. Αν πάλι, βρείτε λευκό δερμάτινο ή σουέντ καφέ, μην πείτε όχι.

Μπείτε τουλάχιστον στο δοκιμαστήριο για να δείτε πώς αγκαλιάζει τα πόδια σας. Και πώς φοράμε, κορίτσια, το αγαπημένο μας, πλέον, δερμάτινο παντελόνι; Mε μαύρο ζιβάγκο θα ήταν το ιδανικό, πάντως όχι με κλασικό λευκό πουκάμισο. Η μονοχρωμία μάς πηγαίνει πολύ, ειδικά αυτόν τον χειμώνα, που τα έχουμε ήδη βάψει μαύρα.

Κι αν είναι σε στιλ σέβεντις, δηλαδή καμπάνα; Ή πιο κοντά στον αστράγαλο; Το κλασικό είναι πάντα και διαχρονικό. Και αν επιμένετε στο πουκάμισο, τι θα λέγατε να δοκιμάσετε να φορέσετε ένα πουκάμισο με πουλόβερ και το δερμάτινό σας για να πάτε σήμερα στο γραφείο; Kαι κλασικές γόβες; Γιατί όχι; Χειμώνιασε.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com