Όταν περάσαμε μια νύχτα στο Μουσείο με το Karl Lagerfeld

karl-lagerfeld-egypt
ΤΡΙΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

O Karl Lagerfeld δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας και εμείς θυμόμαστε μια από τις πολλές του υπερπαραγωγές. Τότε που είδαμε έναν ιστορικό οίκο να παίζει με λογότυπα και μαργαριτάρια, όλα στο μίξερ των αναμνήσεων.

Ο πρώτος που είχε παρουσιάσει επίδειξη μόδας μέσα στο Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης ήταν ο Valentino, στη δεκαετία του 80. Και τώρα που ο Karl Lagerfeld λάνσαρε μια ακόμη συλλογή Chanel στο Μet, δεν θα μπορούσε παρά να στήσει ένα καλλιτεχνικό υπερθέαμα.

Μια νύχτα στο μουσείο λοιπόν με τον Κarl. Και τον Aιγυπτιακό ναό της Dendur σαν το ιδανικό σκηνικό, χωρίς να φτιάξει αυτή τη φορά και επιπλέον σκηνικά για να εντυπωσιάσει το κοινό που έχει συνηθίσει πλέον από τη Chanel να βρίσκεται κάθε φορά και σε άλλο …αξιοθέατο.

Δεν πειράζει. Καλύτερα ίσως, γιατί έτσι επικεντρώθηκε περισσότερο στα ρούχα και τα αξεσουάρ, δίνοντας έμφαση σε μια συλλογή έντονα επηρεασμένη από την τοποθεσία και φυσικά την αρχαία Αίγυπτο.

Ακόμη και το σάουντρακ ήταν σχεδόν εμμονικό με το τραγούδι «Εgypt, Egypt» να υπενθυμίζει στους θεατές τι βλέπουν. Και τι πρόκειται να φορέσουν.

Για αρχή μπορούν να κρατήσουν μίνι τσαντάκια-πυραμίδες, να φορέσουν περιδέραια βγαλμένα σαν από παραμύθι, να δοκιμάσουν βάτες και στολές που θυμίζουν το στιλ των Φαραώ.

Δεν έλειψαν φυσικά οι σκαραβαίοι, οι λωτοί και άλλα σύμβολα ενώ εντυπωσιακό ήταν φυσικά και το μακιγιάζ των μοντέλων που ερμήνευσαν τον ρόλο τους μέχρι τέλους.

Κι επειδή μιλάμε για αρχαία Αίγυπτο ακόμη και τα πόδια των κοριτσιών ήταν βαμμένα χρυσά, έτσι για την …εξτραβαγκάντσα. Είδαμε όμορφα ρούχα, για το μουσείο, και τον δρόμο, ακόμη και φορέματα που θύμιζαν τις …μούμιες, χωρίς όμως να μην φοριούνται κιόλας στο σήμερα.

Ο Pharrell Williams πάντως εμφανίστηκε σαν μοντέλο με χρυσό παντελόνι και ένα …αιγυπτιακό πουλόβερ ενώ η Kaia Gerber περπάτησε στην πασαρέλα με τζιν μπουφάν, τζιν παντελόνι και χρυσά μποτάκια γιατί ο χρυσός, μας φέρνει πάντα πιο κοντά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com