Crafting the Future: Εκεί που η χειροτεχνία συναντά την καινοτομία στη μόδα και το design

crafting-the-future
ΤΡΙΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ένα διήμερο πρόγραμμα που συνδυάζει την αριστεία και την εμπειρία από τον χώρο της χειροτεχνίας με τις νέες τεχνολογίες όπως αυτές εφαρμόζονται στον χώρο της μόδας και του design, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος είναι συνεδριακή και συγκεντρώνει διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές, καλά παραδείγματα του εγχώριου οικοσυστήματος και πάνελ από ειδικούς. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας, τις επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητα όλων μας και τις λύσεις που προωθούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος εστιάζει στην πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών και επαγγελματιών του χώρου της μόδας, προσφέροντας μια σειρά από εργαστήρια που αφορούν σε ζητήματα διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού, το upcycling και την κυκλική οικονομία στη μόδα.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα DiscoMAKE party, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν ρούχα που δεν χρησιμοποιούν πια και με τη βοήθεια νεαρών σχεδιαστών να τα μεταποιήσουν και να μάθουν την τέχνη της μέριμνας και της επαναχρησιμοποίησης των ρούχων μας, υπηρετώντας την βασική αρχή της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής τους μέσα από τη μεταμόρφωσή τους προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο στη βιωσιμότητα.

Το πλήρες πρόγραμμα και πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια και τους ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Info
1 και 2 Φεβρουαρίου 2019
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745
British Council Greece σε συνεργασία με το Onassis Culture