Πονούν οι μύες σας και δεν έχετε ενέργεια; Δείτε τι μπορεί να σας λείπει

gunaika-energeia
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ίσως το μαγνήσιο είναι αυτό που λείπει από τον οργανισμό σας αν έχετε πονεμένους μυς και αυξημένη κούραση.

Πολλές φορές θεωρούμε φυσιολογικό να αισθανόμαστε λίγο πόνο στους μυς μας και κατηγορούμε την πολλή δουλειά για τη λιγοστή μας ενέργεια Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να παρουσιάζουμε κάποια έλλειψη και εν προκειμένω, έλλειψη μαγνησίου. 

Το μαγνήσιο είναι ένα πολύ σημαντικό μέταλλο που χρειαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να ενισχύσουμε την ενέργειά μας στην καθημερινότητά μας, να μειώσουμε τον πόνο των μυών μετά την άσκηση, να καταπολεμήσουμε το στρες, να προστατέψουμε την καρδιά και να χαρίσουμε δύναμη και υγεία στα οστά.

Δυστυχώς, όμως, πολλοί είναι οι ενήλικες εκεί έξω που παρουσιάζουν έλλειψη χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν. Ένα σημαντικό σύμπτωμα της έλλειψης είναι η αυξημένη κούραση, όπως και οι πόνοι/σπασμοί των μυών. Αν διαπιστώνετε ότι σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται να το διερευνήσετε και να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου μέσω της διατροφής. Αν, μάλιστα, γυμνάζεστε, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έλλειψης μαγνησίου, μέσω του ιδρώτα.

Οι τροφές με περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της σημαντικής έλλειψης είναι τα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, κατσαρό λάχανο, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, ρέβα κ.ά.), η μπανάνα, τα αμύγδαλα, ο λιναρόσπορος, τα κάσιους, τα καρύδια, το σουσάμι, τα φύκια και η σκούρα σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.

Καταναλώνοντας καθημερινά κάποιες από τις παραπάνω τροφές θα καταφέρετε να ενισχύσετε τα επίπεδα μαγνησίου και μια ακόμη εναλλακτική που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι πράσινοι χυμοί λαχανικών, όπου μπορείτε να αναμείξετε διάφορα λαχανικά και να προσθέσετε λίγο… κακάο για έξτρα δόσεις μαγνησίου.