Tι φοράει ένας άνδρας που ακολουθεί τη μόδα στο ρεβεγιόν;

andriki-moda-rebegion
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Όσο περνούν τα χρόνια, οι γυναίκες πειραματίζονται ολοένα και πιο πολύ, ειδικά όταν πρόκειται για βραδινό ντύσιμο, ενώ οι άνδρες παραμένουν κλασικοί. Κι αν αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει;

Tις ημέρες των γιορτών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι η ευκαιρία να φορέσουμε όλα όσα δεν τολμήσαμε να βάλουμε μέσα στη χρονιά, ρούχα και αξεσουάρ με πολυτελή υφάσματα, υλικά και λάμψη, για να μπούμε σε νέο ρόλο, με κάθε επισημότητα.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να στολιστούμε σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Και ειδικά για τους άνδρες, η…στολή του ρεβεγιόν για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι αρκετά πιο συγκεκριμένη.

Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε το πιο σπορ μαύρο σας παντελόνι με ένα μαύρο σακάκι και γραβάτα και να την βγάλετε…καθαρή. Σίγουρα ένα μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και καλογυαλισμένα, δετά, δερμάτινα μαύρα παπούτσια είναι μια λύση που δεν ακούγεται και τόσο δύσκολο να την εφαρμόσει κανείς.

Όμως, ειδικά στη σεζόν που διανύουμε, που η ανδρική μόδα μοιάζει να προσφέρει τόσες εναλλακτικές, ίσως να είναι η στιγμή να επενδύσετε σε ένα κλασικό, μαύρο, βελούδινο σακάκι, γιατί όχι και βαθύ μπορντό, για κάτι ακόμη πιο επίσημο…Ο Ethan Hawke εμφανίστηκε πρόσφατα με κόκκινο βελούδο, για να αποδείξει ότι ένας άνδρας μετά τα 40 θα πρέπει να φοράει χρώμα.

Όλα είναι στο παιχνίδι, αρκεί να μπορείτε να τα υποστηρίξετε και να μη νιώθετε άβολα, πρώτα απ' όλους εσείς. Ο Ralph Lauren έχει καθιερώσει, για παράδειγμα, χρόνια τώρα, το ξεβαμμένο τζιν, με σταυρωτό μπλέιζερ, λευκό πουκάμισο και παπιγιόν, και αν το δει κανείς ως ολοκληρωμένο σύνολο, έχει άποψη και στιλ.

Το λευκό κοστούμι είναι πάντα παρακινδυνευμένο, εκτός κι αν μιλάμε για…γάμο, ή κόκκινο χαλί. Το κλασικό σμόκιν είναι το αντίστοιχο, μικρό, μαύρο φόρεμα, το απόλυτο ρούχο για τη νύχτα του ρεβεγιόν. Μα κάτι τόσο επίσημο για μια νύχτα σε ένα κάλεσμα, σε σπίτι ή εκτός; Γιατί; Δεν θέλετε να υποδεχτείτε την καινούργια χρονιά με κάθε επισημότητα, πυροτεχνήματα μέσα κι έξω;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com