Πώς να φάτε λιχουδιές υγιεινά και χωρίς ενοχές

mpergker-ugieina-xortofagia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι ειδικοί του dietzone μας καθοδηγούν ώστε να απολαμβάνουμε νοστιμιές, χωρίς να παρεκτρεπόμαστε.

Ενστερνιζόμαστε την υγιεινή διατροφή και την τηρούμε κατά γράμμα όλη την εβδομάδα, μέχρι που ξαφνικά μιας πιάνει μια έντονη επιθυμία να παρεκκλίνουμε και να φάμε κάτι «βρώμικο» ή ένα λαχταριστό γλυκό. Η αίσθηση αυτή της λιγούρας είναι πολύ γνώριμη σε όλους μας (ειδικότερα τις βραδινές ώρες). Πώς όμως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε καλύτερα, ενδίδοντας ή αποφεύγοντας την; Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι, καλό είναι να μη στερούμαστε κάποιες μικρές απολαύσεις, ούτε να είμαστε  υπερβολικά αυστηροί με τις τροφές που καταναλώνουμε. Βασικό όλων, είναι να σεβόμαστε την υγεία μας και το σώμα μας και να επιλέγουμε τις τροφές μας, με βάση το τι είναι καλύτερο και θρεπτικότερο για τους δυο αυτούς παράγοντες. Αναρωτιόμαστε: υπάρχουν τελικά υγιεινοί τρόποι να καταναλώσουμε λιχουδιές ή όχι; Η απάντηση είναι θετική βέβαια! Ας δούμε αναλυτικά:

Φάτε εκείνο το λαχταριστό τσίζμπεργκερ. Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν ολιγοθερμιδικό πλάνο διατροφής με γαλακτοκομικά και κόκκινο κρέας, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που κατανάλωναν λίγο κρέας και πολλούς υδατάνθρακες. Μη στερηθείτε λοιπόν το μπέργκερ που τόσο πολύ επιθυμείτε, απλώς αφαιρέστε τις τηγανιτές  πατάτες και τις παχυντικές σάλτσες.

Φάτε τυρί, μην το στερείστε. 15 γραμμάρια τυριού αποδίδουν μόλις 57 θερμίδες και το ασβέστιο και το φώσφορο που περιέχει κάνουν καλό στα οστά και τα δόντια μας. Σημαντικό συστατικό των τυριών (και υπάρχει και σε όλα τα τυριά) είναι η πρωτεΐνη, η ικανοποιεί ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες την πείνα που νιώθουμε.

Ναι, να πιείτε ένα ποτήρι κρασί στο δείπνο σας. Σύμφωνα με μελέτες, ένα ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί, κάνει καλό στην καρδιά μας. Ιδανικό δώρο για όσους αγαπούν τη συνοδεία ενός ποτού με το φαγητό τους. Προτιμήστε το κόκκινο, καθώς περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά (τα γνωστά φλαβονοειδή).

Τέλος, πείτε ένα μεγάλο ΝΑΙ στη σοκολάτα. Όχι όμως στη γάλακτος, αλλά στη μαύρη σοκολάτα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς ευεργετεί πολλαπλά τον οργανισμό μας. Σκεφτείτε ότι 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα προστατεύουν την καρδιά μας και ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία της, αλλά και την καλή λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος.

Πηγή: www.dietzone.gr