Μάθετε τα πιο δημοφιλή trends διατροφής για το 2019

elderberry-mouro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αν σας ενδιαφέρουν οι τάσεις στη διατροφή και την υγεία, τότε δείτε τι σας περιμένει τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με το Pinterest, το οποίο ανάλυσε τις συμπεριφορές αναζήτησης περισσότερων από 250 εκατομμύρια χρήστες και κατέληξε στα εξής όσον αφορά τη διατροφή.

Το νέο hot μούρο είναι το μούρο αφροξυλιάς
Τα σμέουρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες είναι πλέον συνηθισμένα. Νέα είσοδο στην οικογένεια των μούρων είναι τα μούρα αφροξυλιάς, γνωστά και ως elderberries, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φυσικό γιατρικό εδώ και αιώνες, για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική τους δράση. Μπορείτε να τα προσθέσετε στο πρωινό σας, να τα ψήσετε, να τα βάλετε σε τάρτες και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Ώρα για διατροφικό πλάνο
Οι αναζητήσεις για «διατροφικά πλάνα» έχουν ανέβει κατά 475% γι’ αυτή τη χρονιά και μάλλον το 2019 είναι η χρονιά που πολλοί θα αρχίσουν να τρώνε οργανωμένα και πιο συνειδητά.

Τα superfoods παραμένουν
Η θέση τους πλέον είναι κυρίως στα καθημερινά smoothies που πίνουν πολλοί για πρωινό, ενώ πολλοί τα προτιμούν σε σκόνη. Superfoods σε σκόνη όπως moringa, acai, maca και σπιρουλίνα, αν δεν έχουν ήδη «τρυπώσει» στο σπιτικό σας, τότε μάλλον θα τα γνωρίσετε φέτος, αφού παρουσιάζουν αύξηση στις αναζητήσεις 144%.

Αντίο αλκοόλ
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, εκτός του ότι κόβουν το τσιγάρο, ξεκινούν να απέχουν και από το αλκοόλ. Το Pinterest, μάλιστα, αναφέρει ότι πολλοί χρήστες ψάχνουν στην πλατφόρμα για ιδέες ποτών χωρίς αλκοόλ, λόγια έμπνευσης κ.ο.κ., ενώ οι αναζητήσεις για ζωή χωρίς αλκοόλ παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 746%. Στην υγειά των mocktail λοιπόν.

Πέρα από τη διατροφή, τα wellness trends συνεχίζονται και σε άλλους τομείς. Η καλύτερη ποιότητα ύπνου είναι κάτι που αναζητούν  πολλοί μέσα στο 2019 (αύξηση στις αναζητήσεις 116%), η φυτικής προέλευσης ρετινόλη στα καλλυντικά επίσης, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και τα σαπούνια με κατσικίσιο γάλα, που περιέχουν άλφα υδροξύ-οξέα (AHA) και βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Η γυμναστική με λάστιχα αντίστασης είναι επίσης hot trend στις αναζητήσεις, ενώ μεγάλη αύξηση (659%) παρουσίασαν τα έλαια τζίντζερ στο μπάνιο.

Δείτε τι απ’ όλ’ αυτά σας ταιριάζει και θα θέλατε να δοκιμάσετε. Ό,τι κι αν κάνετε, βάλτε στόχο φέτος όχι τόσο να ακολουθείτε τα trends, όσο έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που ταιριάζει σε εσάς και προσέχει την υγεία σας.