Τι θα θυμόμαστε από τη μόδα του 2018;

trend-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Δεν παράγουν όλες οι χρονιές τάσεις. Κι όμως το 2018 λάνσαρε καινούργιες εικόνες που γέννησαν συναισθήματα και φρέσκιες ιδέες. Ή μήπως είναι επειδή νιώθουμε ήδη νοσταλγία;

Θα ξεκινήσουμε με την Lady Gaga και τη μεταμόρφωσή της στην απόλυτη σταρ του Χόλιγουντ, ηθοποιός, τραγουδίστρια, μούσα, ερωμένη, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. A Star is born και στην πρεμιέρα του φιλμ στη Βενετία, η γυναίκα-χαμαιλέοντας εμφανίστηκε με κουτύρ φόρεμα με ροζ φτερά Valentino που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη.

Και μετά θα περάσουμε στην Meghan Markle, με ή χωρίς το Givenchy νυφικό, την πριγκίπισσα με τον πρίγκηπα, το λευκό άλογο, τη μετάβαση από τη μικρή οθόνη στο αληθινό παλάτι, η οποία, ό,τι κι αν φορέσει, από το πιο απλό ρούχο μέχρι ένα φόρεμα-υπερπαραγωγή, το ρούχο, το κόσμημα, το αξεσουάρ, εξαντλείται την ίδια κιόλας στιγμή.

Θυμάστε όμως και την Lana Del Rey σαν άγγελο με Gucci και τιάρα φωτοστέφανο με αστέρια στο κόκκινο χαλί; Και σκίσιμο; Μπορεί να μη συνηθίζουμε να τη βλέπουμε και τόσο συχνά τελευταία, όμως αυτό δε σημαίνει ότι κάθε φορά που ποζάρει, δεν θέλει να κάνει και την ανατροπή.

Και μετά είναι η χρονιά της Νicole Kidman με το μπλε Armani Prive στράπλες στα Όσκαρ, και της Rihanna με τη σειρά εσωρούχων με την υπογραφή της, Savage, τις συλλογές μόδας Fenty, την εταιρεία καλλυντικών με τα προϊόντα που γίνονται ανάρπαστα και που περπάτησε στο Met Gala με Maison Margiela, γράφοντας τη δική της ιστορία μόδας.

Και η Zendaya έπαιξε με Versace στο Met Gala σαν μια σύγχρονη Iωάννα της Λωραίνης, αν και η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση πρέπει να ήταν αυτή της Cate Blanchett στην πρεμιέρα στις Κάννες με όμπρε δημιουργία Givenchy. Και, λίγο πριν, λίγο μετά, με Mary Katrantzou, που σίγουρα και το 2018 της ανήκε…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com