Ποιες θα είναι οι μούσες της μόδας το καλοκαίρι του 2019;

muse-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Όλες οι ιστορίες μόδας από κάπου ξεκινούν. Οι σχεδιαστές δημιουργούν τον δικό τους κόσμο, ένα moodboard με πρόσωπα, αναμνήσεις, στιγμές, εικόνες, και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τους, χτίζουν συλλογές που θυμίζουν γυναίκες που μας εμπνέουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Αν μπορέσουμε λοιπόν να δούμε με μια γρήγορη ματιά ποιες είναι οι γυναίκες που ενέπνευσαν αυτή τη φορά τους σχεδιαστές μόδας στις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις της επόμενης σεζόν, θα δούμε ότι δεν είναι αυτές που θα φανταζόμασταν, γυναίκες που έρχονται και ξανάρχονται στην…πασαρέλα, σε νέους ρόλους.

Οπότε ετοιμαστείτε να θυμηθούμε την Κate Bush και την εμφάνισή της το 1978, ως μια ερμηνεύτρια που δεν πούλησε περισσότερους δίσκους εξαιτίας του στιλ της, ωστόσο πρόκειται για μια γυναίκα που δεν πρόδωσε ποτέ το ίματζ της.

Μούσα για το καλοκαίρι του 2019 και η Raquel Welsh, όχι όμως ως κορίτσι του James Bond αυτή τη φορά, αλλά όπως την είχαμε δει στις φωτογραφίες του γάμου της, σε μία μάλλον πιο προσωπική στιγμή, με πλεκτό, μίνι νυφικό, το 1967. Για να το δούμε σε νέες αναγνώσεις, από τους οίκους Chloe, Jil Sander, Altuzarra…

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε ποιος εμπνεύστηκε από ποια σταρ του παρελθόντος για να «διαβάσουμε» και να «φορέσουμε» τις ιστορίες.
Αρκεί να δούμε την Brigitte Bardot με τα Κάπρι παντελόνια της ως πηγή έμπνευσης για τη συλλογή του οίκου Chanel για το καλοκαίρι του 2019, και τα μεταξωτά μαντήλια στο κεφάλι ή την Carolyn Bessete-Kennedy στη δεκαετία του 90, όπως και τη Sarah Jessica Parker ή τη Maria Callas για να σκηνοθετήσουμε τις δικές μας σύγχρονες ιστορίες, ιδανικά με ελληνικό φως.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com