Πώς θα θωρακίσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο

gunaika-poulober-kruo-matia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές που θα βοηθήσουν την εικόνα σας να παραμείνει άψογη και καλά προστατευμένη ολόκληρο το χειμώνα.

Αδιαφορήστε για τις ψυχρές μετεωρολογικές προβλέψεις των επόμενων μηνών με το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια, τις βροχές και την παγερή υγρασία. Μπορείτε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία, τα μαλλιά σας σε φόρμα, το μακιγιάζ σας φρέσκο και το σώμα σας βελούδινο, υιοθετώντας τις παρακάτω οδηγίες, που θα οχυρώσουν την ομορφιά σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια -και από μέσα προς τα έξω.

1. Συμπληρώστε τη χειμερινή γκαρνταρόμπα σας με αυτά τα 3 αξεσουάρ

Ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια με επένδυση είναι ο υπ’ αριθμόν ένα σύμμαχος για τη διατήρηση της πολύτιμης υγρασίας που χρειάζονται τα χέρια σας. Προσθέστε και ένα σετ μάλλινων αξεσουάρ για το κεφάλι -μαντίλι και σκούφο-, με τα οποία θα καλύπτετε πρόσωπο και μαλλιά από τις παγωμένες ριπές του αέρα.

 > Ένα ακόμη κόλπο για απαλά χέρια: Πριν φορέσετε τα γάντια, απλώστε στην πάνω πλευρά της παλάμης σας μια πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών με  βούτυρο καριτέ ή λάδι jojoba.

2. Ο ήλιος δεν είναι φίλος σας ούτε το χειμώνα

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι το ίδιο βλαβερή το χειμώνα και, μάλιστα με πολύ πιο ύπουλη συμπεριφορά, ιδίως αν ασχολείστε με σπορ στη φύση ή κάνετε συχνές αποδράσεις στα χιονοδρομικά.

> Όπως και το καλοκαίρι στην παραλία, προστατέψτε την υγεία και την νεότητα του δέρματός σας φορώντας ένα αντηλιακό προσώπου με φυσικά ανόργανα φίλτρα όπως το διοξείδιο τιτανίου και το οξείδιο ψευδαργύρου.

3. Η καθαριότητα είναι κάτι παραπάνω από μισή αρχοντιά

Όσο επιμένετε να αφήνετε το make up και τους ρύπους στο δέρμα σας όλη μέρα, δημιουργείτε μια σκληρή στρώση από ξένα προς την επιδερμίδα υλικά. Και ενώ το καλοκαίρι η βάση του μακιγιάζ, η πούδρα ή η μάσκαρα πιθανώς να λιώσουν από τη θερμότητα (και να απομακρυνθούν κατά το ήμισυ), το χειμώνα, αυτά τα υλικά, επικάθονται πάνω στους πόρους και τους φράζουν.

> Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, διαλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού με λάδι καρύδας, το οποίο θα δουλέψετε με ένα βαμβακερό ύφασμα σε όλο το πρόσωπο.  > Αν έχετε πιο λιπαρό δέρμα, δοκιμάστε καθαριστικά που περιέχουν αλόη ή αυθεντικό σαπούνι Μασσαλίας (συνδυασμός ελαιολάδου και σόδας).

4. Το μυστικό για ανθεκτικά και απαλά μαλλιά

Τις θερμές μέρες του χρόνου το τριχωτό της κεφαλής παράγει περισσότερα φυσικά έλαια και αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της φυσικής λάμψης των μαλλιών. Το χειμώνα όμως, αυτή η διαδικασία αυτοπροστασίας της τρίχας ακυρώνεται, οδηγώντας τα μαλλιά σε σπάσιμο και έντονο φριζάρισμα.

> Η λύση βρίσκεται σε μια μικρή χούφτα λάδι καρύδας που θα απλώνετε κάθε μέρα σε στεγνά μαλλιά. Καλύψτε τα με ένα πλαστικό σκουφάκι και τυλίξτε επιπλέον και μια ζεστή πετσέτα σε όλο το κεφάλι για 15 λεπτά. Μετά, λουστείτε κανονικά. Η φυσική θερμότητα μαζί με την υγρασία, συν τα μαλακτικά συστατικά του ελαίου καρύδας, αυξάνουν την ικανότητα των μαλλιών σας να αντιστέκονται σθεναρά στο κρύο περιβάλλον. Επίσης, το λούσιμο με ένα απαλό σαμπουάν με εκχυλίσματα φυτών, θα διατηρήσει τα μαλλιά σας σε φόρμα.

5. Η βαθιά ενυδάτωσης της επιδερμίδας

Οι μαλακτικές δράσεις των κρεμών σώματος που περιέχουν jojoba, γλυκό αμύγδαλο, λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ ή  μαροκινό λάδι αργκάν, βοηθούν το δέρμα του σώματος (από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το λαιμό) να διατηρούν τη φυσική υγρασία δημιουργώντας ένα ισχυρό πέπλο προστασίας από τις εξωτερικές επιθέσεις του χειμερινού περιβάλλοντος.

> Ταυτόχρονα, ψάξτε και για προϊόντα φροντίδας που περιέχουν νικοτιναμίδη (βιταμίνη Β3), η οποία βοηθά στην αύξηση της φυσικής επιδερμικής λιπογένεσης και θωρακίζει το δέρμα με διαρκή ενυδάτωση.

6. Ενισχύστε τη φυσική αντίσταση των χειλιών σας

Το μονίμως ψυχρό περιβάλλον έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στα χείλη οδηγώντας σε ερεθισμούς και έντονη αφυδάτωση.  

> Προστατέψτε το πιο ευαίσθητο σημείο της θηλυκής σας υπόστασης με προϊόντα χειλιών που περιέχουν λυσίνη (μαζί, αυξήστε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αυτό το αμινοξύ σε φυσική μορφή, όπως αυγά, ψάρια, και φασόλια) και προσθέστε έξτρα προστασία ενάντια στο σκάσιμο με balm χειλιών από καστορέλαιο, ελαιόλαδο, βιταμίνη Ε και βούτυρο κακάο.

 +5 παραδείγματα προς αποφυγή

> Δεν επιλέγετε προϊόντα του δέρματος που περιέχουν οινόπνευμα -πολλαπλασιάζουν το ρίσκο αφυδάτωσης.

> Αποφεύγετε τα καυτά ντους. Η ζεστασιά που σου παρέχουν είναι πρόσκαιρη. Σταδιακά όμως, το πολύ ζεστό νερό απογυμνώνει το δέρμα από τα φυσικά προστατευτικά λιπίδιά του και προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα.

> Αντικαταστήστε τον καφέ με σοκολάτα ή τσάι και μειώστε τα οινοπνευματώδη. Η καφεΐνη και το αλκοόλ οδηγούν σε άμεση αφυδάτωση του οργανισμού, άρα και της επιδερμίδας.

> Μετά από μια εκδρομή στο χιονοδρομικό ή την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αποφύγετε να καθίσετε  δίπλα σε τζάκι ή καλοριφέρ. Οι ακραίες διακυμάνσεις θερμοκρασίας επηρεάζουν δραματικά τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων της επιδερμίδας.

> Απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά πριν την έκθεσή σας σε παγωμένο περιβάλλον για να προλάβετε το ενοχλητικό ξεφλούδισμα και την αφυδάτωση της επιδερμίδας

Tα προϊόντα

1. Tinted BB Cream SPF 50 + Anthelios Ultra  της La Roche.

Aντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα (στα φαρμακεία).

2. Lait-Crème Concentre New York Edition της Embryolisse.

Eνυδατική κρέμα με υφή γαλακτώματος που ενυδατώνει την επιδερμίδα πριν και μετά το μακιγιάζ (attica).

3.Honey Lip Balm Ultra Nourishing & Repairing Rêve de Miel της Nuxe.

Ενυδατική φροντίδα για τα χείλη με μέλι (στα φαρμακεία).

4. Hand Cream Repair Care, Nivea.

Eνυδατική κρέμα χεριών κατά της ξηρότητας.

5. Butterstick Lip Treatment SPF 25 Naturally Nude της Kiehl’s.

Ενυδατιικό balm για τα χείλη με χρώμα.

6. Moisturizing & Protective Chistialen της Frezyderm.

Ενυδατικό και προστατευτικό γαλάκτωμα σώματος.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ