Νεανικό βλέμμα σε 5 βήματα

gunaika-xamogelo-matia
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πώς, το πόδι της χήνας, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες εξαφανίζονται μέσα από μερικές κινήσεις ρουτίνας.

Παρόμοια με τις συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος, πολλές γυναίκες -σε κάθε ηλικία- θέλουν να ξέρουν πώς να κρατούν το μάτια τους εξίσου υγιή και το βλέμμα τους νεανικό. Τα πιο κοινά σημάδια έκφρασης και «ωρίμανσης» της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια -το πόδι της χήνας, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες- απαιτούν αντιμετώπιση, που μόνη της η ενυδατική κρέμα ματιών ή ένα καλυπτικό προϊόν δεν είναι σε θέση να παρέχουν. Ο παρακάτω οδηγός θα σας δείξει βήμα-βήμα το δρόμο για να επαναφέρετε το βλέμμα σας σε μια νεανική και ξεκούραστη όψη, χάρη στα ειδικά προϊόντα και τις έξυπνες τεχνικές απόκρυψης των ατελειών κάτω και γύρω από τα μάτια.

Βήμα 1: Περισσότερη και ηπιότερη καθαριότητα

Μια καλή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος κοντά στα μάτια επιβάλλει τον καθαρισμό δυο φορές τη μέρα, με την ελάχιστη πίεση και τριβή. Αυτή η τεχνική βοηθά την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια να μένει διαρκώς καθαρή από ρύπους και μακιγιάζ και να μην ερεθίζεται περαιτέρω.

> Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού ματιών το οποίο απομακρύνει τις ακαθαρσίες και το make-up χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

Εκτελέστε μικρές κινήσεις μασάζ ξεκινώντας από τις άκρες των ματιών και προς κάτω, φτάσε μέχρι την εσωτερική γωνία κοντά στη μύτη και φτάσε ξανά μέχρι την έξω άκρη των ματιών.

> Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και ταμπονάρισε το δέρμα με πετσέτα.

> De Make up 4 in 1, Frezyderm: Απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού για το πρόσωπο και τα μάτια. Αφαιρεί με μια κίνηση το μακιγιάζ και τους ρύπους, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και απαλή, με διαρκή αίσθηση άνεσης (στα φαρμακεία).

Βήμα 2: Το serum είναι το μυστικό «όπλο» σας

Mόλις στεγνώσετε την επιδερμίδα από τον καθαρισμό, απλώνετε ορό.

> Το serum ματιών είναι πολύ ευγενικό με το ευαίσθητο δέρμα σου, πολύ αποτελεσματικό στην ελαχιστοποίηση των γραμμών και των λεπτών ρυτίδων γύρω και κάτω από τα μάτια.

> Wild Rose Brightening & First Wrinkles Serum Vitamin C, Korres: Aντυριτιδικός ορός ματιών (και προσώπου) με βιταμίνη C. Αναζωογονεί το βλέμμα και χαρίζει άμεση λάμψη στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια (στα φαρμακεία).

Βήμα 3: Η κρέμα-βάλσαμο

Αυτό που χρειάζεστε από μια κρέμα ματιών είναι να αφυπνίζει το δέρμα και το βλέμμα σου να γίνεται φωτεινό.

> Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον ορό, απλώνεις μια ελαφριά προστατευτική κρέμα ματιών με καταπραϋντικές και συσφιγκτικές ιδιότητες.

> Μια συμβουλή που συστήνουν όλοι οι δερματολόγοι: φροντίστε να αποθηκεύετε την κρέμα ματιών μέσα στο ψυγείο, μιας και η κρύα αίσθηση που θα σας δίνει κάθε φορά που την απλώνετε, λειτουργεί και ως αυτοσχέδια μέθοδος «κρυοθεραπείας». Με την τοπική μείωση της θερμοκρασίας στα σημεία όπου εμφανίζονται σακούλες, δημιουργείται σύσφιξη και ανάπλαση, κάνοντας τα μάτια σου να δείχνουν ακόμη πιο νεανικά.

> Genifique Youth Activating Eye Cream, Lancome: Κρέμα-τζελ που μειώνει τις σακούλες και σβήνει μικρές ρυτίδες και μαύρους κύκλους, εξασφαλίζοντας ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Βήμα 4: Ηλιοπροστασία χειμώνα-καλοκαίρι

Μένοντας απροστάτευτη από την ηλιακή ακτινοβολία, ακυρώνετε σε μεγάλο ποσοστό όλες τις προηγούμενες κινήσεις φροντίδας κατά των ρυτίδων των ματιών σας. Οι δερματολόγοι λένε πως ακόμη και μόνη της, η συστηματική χρήση αντηλιακής ματιών μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του συνόλου των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας των ματιών, αρκεί να αποτελεί καθημερινή συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι.

> Πριν βγείτε από το σπίτι κάθε πρωί, ανεξάρτητα αν έχει ήλιο ή συννεφιά, το τελευταίο και κρισιμότερο κομμάτι της ρουτίνας σας είναι η εφαρμογή ενός αντηλιακού ματιών με  SPF 25 ή υψηλότερο.

> Μineral Eye UV Defense SPF 30, Skinceuticals: Οφθαλμολογικά ελεγμένο αντηλιακό ματιών, που περιέχει ενιαίες χρωστικές που βελτιστοποιούν τον τόνο του δέρματος ενώ παράλληλα τα ceramides τρέφουν την περιοχή, δημιουργουργώντας μια ιδανική βάση για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Βήμα 5: Καμουφλάρετε έξυπνα ό,τι συνεχίζει να είναι ενοχλητικό

Με βάση όλα τα προηγούμενα, μια συστηματική ρουτίνα καταπολέμησης των ρυτίδων και των μαύρων κύκλων, μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων θα έχει αρχίσει να κάνει το βλέμμα σας ξανά φρέσκο, ξεκούραστο και ανανεωμένο. Ωστόσο, λογικό είναι τον πρώτο καιρό το πόδι της χήνας, οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι να είναι ακόμη ορατοί. Η λύση δεν είναι άλλη από τη σωστή κάλυψη του προβλήματος.

> Επιλέγοντας ένα concealer ή ένα διορθωτικό χρώματος σε μορφή στικ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αψεγάδιαστο βλέμμα που θα καλύψει με απόλυτη ομοιομορφία την επιδερμίδα των ματιών, την ίδια ώρα που όλες οι προηγούμενες κινήσεις φροντίδας που έχετε εφαρμόσει, θα δουλεύουν «υπογείως» για το καλό των ματιών σας.

> Concealer Correcting Care, Embryolisse: Κονσίλερ που συνδυάζει περιποίηση και μακιγιάζ. Καλύπτει τους μαύρους κύκλους, μειώνει το πρήξιμο, εξαφανίζει τα σημάδια της κούρασης και χαρίζει ομοιόμορφη επιδερμίδα (attica).

+ Θεραπεία στο ιατρείο

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης λέει: «Στην βλεφαρόπτωση προτείνουμε την εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης (botox) στο πλάι των ματιών -το λεγόμενο “πόδι της χήνας”. Αυτές οι πολύ μικρές και ανώδυνες ενέσεις που γίνονται τοπικά στους μυς, θα βελτιώσουν την εικόνα στην περιοχή και θα βοηθήσουν το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεότερο μέσα στις επόμενες 7 έως 15  ημέρες. Μετά από 6 περίπου μήνες, η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ