Yoga-Skin, η τάση ομορφιάς που έχει κατακλύσει το Instagram

gunaika-omorfia-derma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πώς το καθημερινό μακιγιάζ μετατρέπεται σε μια ιεροτελεστία υγείας και απόλυτης φυσικότητας της επιδερμίδας.

Συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στο Instagram. Μια γνωστή Βρετανίδα make up artist, η Sara Hill, δημιούργησε μια μοναδική τεχνική ανανέωσης της επιδερμίδας από μέσα προς τα έξω, την ώρα που απλά μακιγιάρεστε. Οι αναρτήσεις εικόνων και βίντεο στο λογαριασμό της, όπου παρουσιάζονται οι κινήσεις βήμα βήμα -καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα λαμπερό, ενυδατωμένο, καθαρό και φυσικό-, μοιράζονται κάθε μέρα από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη.

Η Sara Hill εξηγεί την τεχνική Yoga-Skin:

«Ξεκινάτε με τον καθαρισμό και την προετοιμασία της επιδερμίδας όπως θα κάνατε κανονικά, αφήνοντας τα συστατικά των προϊόντων να απορροφηθούν πλήρως πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή primer σε όλο το πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις (το μασάζ διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και αφυπνίζει την κυτταρική λειτουργία της επιδερμίδας). Μετά ακολουθεί ένα blending προϊόντων πάνω στην παλάμη σας, που αποτελείται από λίγο υγρό foundation, μερικές σταγόνες ελαίου περιποίησης προσώπου, υγρό highlighter και σταγόνες λάμψης από ένα ειδικό προϊόν».

H Hill συνιστά το ανακάτεμα του μείγματος με τις παλάμες σας, με σκοπό να αποκτήσει τη θερμοκρασία του σώματος, απλώνοντάς το στο πρόσωπο και με τα δυο χέρια εκτελώντας απαλές κινήσεις και μαλάξεις. «Περιμένετε λίγο μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα υγρού concealer, αλλά μόνο στις περιοχές που αισθάνεστε πραγματικά ότι χρειάζονται περισσότερη κάλυψη -κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη και πιθανώς σε κάποια σημεία με σπυράκια ή τοπικές ερυθριάσεις», λέει η make up artist.

Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με ένα κρεμώδες blush ή bronzer και ένα τελευταίο, απαλό στρώμα πούδρας. «Το σπουδαιότερο μέρος της τεχνικής Yoga-Skin είναι πως αυτή η δροσερή, φυσική όψη δεν χρειάζεται έξτρα μακιγιάζ σε χείλη και μάτια. Επίσης, δεν απαιτεί επαγγελματικές γνώσεις ή δεξιότητες με πινέλα και μολύβια, παρά μόνο ήπιες απαλές κινήσεις μασάζ με το μείγμα συστατικών, που δεν διαρκούν περισσότερο από 5 λεπτά της ώρας».

Αν θέλετε να ακολουθήσετε κι εσείς την μέθοδο μακιγιάζ Yoga-Skin, επισκεφθείτε το hashtagged #yogaskin.

Tα προιόντα:

1. Ligth Master Primer, Giorgio Armani: Μεταξένιο primer για ματ, διάφανo αποτέλεσμα.

2.Moisture Rich Foundation, Bobbi Brown: Υγρό ενυδατικό φον ντε τεν για φυσικό look.

3. Naked Skin Highlighting Fluid, Ultra Decay: Υγρό highlighting για ομοιόμορφη επιδερμίδα.

4. Daily Reviving Concentrate, Kiehl’s: Μεταξένιο έλαιο προσώπου.

5. Βronze Pressed Powder Bronzer, Clinique: Λεπτή πούδρα για χρυσαφένεια λάμψη.