Η λίστα με τα πιο περίεργα (και φτηνά) μυστικά ομορφιάς των σταρ

charliz-theron
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μαγιονέζα στα μαλλιά, oδοντόκρεμα στα σπυράκια, μασάζ με κατακάθι ελληνικού καφέ στους γλουτούς και άλλα εξωφρενικά τρικ που εφαρμόζουν τα αστέρια του Χόλιγουντ χωρίς να σπαταλούν τα λεφτά τους.

Στο  γραφείο ή στις κουβέντες με τις φίλες στο τηλέφωνο, ακούτε καθημερινά πολλά αλλόκοτα μυστικά ομορφιάς που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ -συνήθως πολύ καλά για να είναι αληθινά. Όμως, το ίδιο γραφικές καταντούν οι εξομολογήσεις των σταρ της showbiz σε κουτσομπολίστικα περιοδικά, σχετικά με τρικ ομορφιάς που χρησιμοποιούν πριν από τις «ιλουστρασιόν» εμφανίσεις τους, δίχως να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο, το σίγουρο είναι πως θα ξαφνιαστείτε από όσα περιγράφουν δυο διάσημες αμερικανίδες beauty editors (Kym Douglas και Cindy Pearlman) στο βιβλίο τους «Η Μαύρη Βίβλος των Μυστικών Ομορφιάς του Χόλιγουντ».

Οι συγγραφείς συνέλεξαν και δημοσίευσαν ό,τι είδαν και άκουσαν από πρώτο χέρι στα παρασκήνια και τα καμαρίνια της Μέκκας του κινηματογράφου -από το πώς μειώνουν τα οιδήματα στα μάτια οι Jennifer Aniston και Catherine Zeta-Jones, πώς χάνουν πέντε κιλά σε μια βδομάδα οι Lindsay Lohan και Beyonce Knowles, τι βάζουν στα μαλλιά τους για να λάμπουν οι Jenifer Lopez και Elizabeth Harley, πώς γυαλίζουν την επιδερμίδα τους οι Charlize Theron μέχρι και πώς εξαφανίζουν τα σπυράκια τους οι Scarlett Johansson και Natalie Portman, χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα δολάριο (με μοναδική εξαίρεση την Paris Hilton, η οποία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την ενυδατική νυκτός «Crème De La Mer», με κόστος 150€ για 50 ml.)

Σύμφωνα με τις beauty experts, όλα τα μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούν οι σταρ υπάρχουν ήδη στο μπάνιο, στο ψυγείο ή στα ράφια της κουζίνας σας:

Οδοντόπαστα στα σπυράκια: το παλαιότερο τρικ ομορφιάς των top models για καθαρή επιδερμίδα. Πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα σπυράκι που υποπτεύεστε πως θα σας καταστρέψει την επόμενη μέρα. Μόλις ξυπνήσετε, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η οδοντόπαστα τραβά τους ρύπους από τους κλεισμένους πόρους του δέρματος και ξηραίνει το σημείο όπου υπάρχει το σπυράκι. Το κόλπο δουλεύει καλύτερα με φυτικές οδοντόκρεμες παρά με κάποια κοινή σε μορφή gel.

Κουτάλι στην εφαρμογή της μάσκαρα: για να αποφύγετε το μουντζούρωμα όταν απλώνετε μάσκαρα βαστήξτε με το ελεύθερο χέρι ένα πλατύ κουτάλι (το κυρτό μέρος προς τα έξω) κάτω ή -αντίστοιχα- πάνω από τη βλεφαρίδα, καθώς περνάτε το βουρτσάκι με το μαύρο ρευστό χρώμα. Διασφαλίζετε ότι η παραπάνω ποσότητα θα πάει στο κουτάλι και όχι στα βλέφαρα ή τη γύρω περιοχή.

Γιαούρτι με λεμόνι στο πρόσωπο: την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε μια μάσκα προσώπου αλλά δεν σας βρίσκεται κάποια πρόχειρη στα ντουλαπάκια σας, αναμείξτε ένα μεγάλο κουτάλι γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και απλώστε το σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για μισή ώρα και διαπιστώστε τα θαυματουργά αποτελέσματα: ορατή σύσφιξη και ολοκάθαρη επιδερμίδα.

Πατάτες ενάντια στις σακούλες: για να μειώσετε το πρήξιμο των ματιών, ξεφλουδίστε μια πατάτα και κόψτε την σε λεπτές φέτες και μετά στη μέση (σαν ημικύκλιο). Τοποθετήστε τις φέτες πάνω στις σακούλες και μετά από δέκα λεπτά θα διαπιστώσετε ότι τα οιδήματα θα έχουν εξαφανιστεί.

Κατακάθι ελληνικού καφέ για μείωση της κυτταρίτιδας: αφού πιείτε τον καφέ σας, κάντε ένα μασάζ με ό,τι έχει απομείνει στη βάση του φλιτζανιού. Η καφεΐνη θα διεγείρει άμεσα τα κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα κάνετε και μια αποτελεσματική απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

 Κρασί στη μπανιέρα για απαλότερο δέρμα: το κόκκινο κρασί είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ευεργετικά για την υγεία γενικότερα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι κάνοντας μπάνιο έχοντας ρίξει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και μουλιάζοντας για ένα δεκάλεπτο εκεί μέσα, όλα τα αντιοξειδωτικά απορροφώνται από το δέρμα ευκολότερα.

Μαγιονέζα για ολική ανανέωση και ενυδάτωση των μαλλιών: βγάλτε τη μαγιονέζα από το ψυγείο και αδειάστε το περιεχόμενο στο κεφάλι σας για 20 λεπτά. Η μαγιονέζα ωφελεί τα ξηρά μαλλιά και τους χαρίζει βαθιά θρέψη, χάρη στις πολλές πρωτεΐνες που περιέχει. 

Βερνίκια νυχιών στην ψύξη: Αν το μανό σας ξεραίνεται αφήνοντας μικρές φουσκάλες πάνω στα νύχια σας, σημαίνει πως το προϊόν έχει μείνει για καιρό ξεχασμένο σε πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον. Διατηρήστε τα βερνίκια σας στο ψυγείο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν τη σύνθεσή τους να μένει συμπαγής και έτσι, απλώνονται ομοιόμορφα με μια μόνο στρώση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ