Τέσσερα κόλπα που θα σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα

laxanika-mageirema-kouzina
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Προσθέστε στα κόλπα που σας έχει μεταφέρει η γιαγιά σας και η μαμά σας στην κουζίνα και αυτά και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο... νόστιμη.

Ψήστε έξυπνα τα λαχανικά σας
Είναι αρκετοί οι έμπειροι μάγειρες που προτιμούν να ψήνουν τα λαχανικά τους στο 90% πριν ξεκινήσουν το μαγείρεμα και όταν έρχεται η ώρα να τα χρησιμοποιήσουν, τα βάζουν για λίγο στο φούρνο. Αυτή η τακτική σας εξοικονομεί και χρόνο και χώρο στον φούρνο, όταν μαγειρεύετε πολλά πράγματα μαζί. 

Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό
Για να καθαρίετε πιο εύκολα τα αυγά σας, δοκιμάστε αφού τα βράσετε, να τα βάλετε σε ένα μπολ με κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Δείτε τώρα πόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζονται. 

Αξιοποιήστε τα παλιά μπουκάλια κέτσαπ
Αντί να πετάτε τα πλαστικά μπουκάλια της κέτσαπ –αυτά που θέλουν λίγη πίεση για να βγει το περιεχόμενο- σώστε το περιβάλλον και τον εαυτό σας και γεμίστε τα με λάδι, κρασί ή οτιδήποτε υγρό χρειάζεστε για το μαγείρεμά σας. Είναι πολύ πρακτικά και εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε να βάλετε ακόμη και μέλι, πάντα αφού τα έχετε καθαρίσει σωστά.

Δημιουργήστε καπνιστή γεύση
Αν σας αρέσουν τα καπνιστά, ένα πιστόλι καπνίσματος θα σας χαρίσει αυτή τη γεύση σε ελάχιστο χρόνο. Να θυμάστε, μάλιστα, ότι λίγη πάπρικα εντείνει τη γεύση του καπνιστού και σας απαλλάσσει από τη χρήση μπέικον και το τηγάνισμά του.