Ποιο είναι το δικό σας ακαταμάχητο κόκκινο;

kokkino-kragion5
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το κόκκινο χρώμα στα χείλη ήταν, είναι και θα είναι η πιο hot τάση σε κάθε σεζόν και για κάθε γυναίκα. Αρκεί να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει ιδανικά σε σας.

«Το κόκκινο κραγιόν στα χείλη μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα ακαταμάχητη. Όμως, για να φορέσετε ένα τέτοιο κραγιόν δεν φτάνει απλά να σας αρέσει, αλλά πρέπει και να σας ταιριάζει κιόλας», συμβουλεύει ο διάσημος Έλληνας make up artist Φρέντυ Καλομπράτσος και εξηγεί: «Οι αποχρώσεις του μούρου κολακεύουν τα σκούρα δέρματα, ενώ τα κόκκινα με ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικά για τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μαλλιά. Τα πιο έντονα και φωτεινά κόκκινα ταιριάζουν πολύ τις γυναίκες με χλωμό δέρμα και σκούρα μαλλιά, ενώ τα βαθιά πλούσια κόκκινα είναι εκπληκτικά σε σκούρα δέρματα».

Ωστόσο, η κάθε απόχρωση έχει να κάνει και με την ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο, ο ειδικός δίνει τις κατάλληλες συμβουλές.

20+: Προσπεράστε τις ματ υφές και επιλέξτε σατινέ και γυαλιστερές. Τα λαμπερά lipgloss είναι σαφώς πιο νεανικά, αντανακλούν το φως και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φωτεινό, τα χείλη πιο γεμάτα και σαρκώδη.

Rouge Coco Gloss 812 Flaming Lips, Chanel: Λαμπερό lip gloss για ακαταμάχητα χείλη.

30+: Σ’ αυτή την ηλικία, ένα κραγιόν στο κόκκινο της φωτιάς μεταμορφώνει το πρόσωπο κάθε γυναίκας, σε συνδυασμό με μαύρη μάσκαρα, φυσικό μακιγιάζ και ελάχιστο ρουζ. Για πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα επιλέξτε τις βαθύτερες αποχρώσεις του.

Luxe Lip Color Parisian Red, Bobbi Brown: Ενυδατικό κραγιόν για λάμψη που διαρκεί.

40+: Αν σας φοβίζει η ιδέα του έντονου κόκκινου κραγιόν προτιμήστε κάποιο που προσφέρει διάφανο αποτέλεσμα ή ται ειδικά lipgloss για λάμψη και όγκο.

Volupte Tint –in- Oil, Yves Saint Laurent:  Έλαιο χειλιών με  χρώμα για ενίσχυση του φυσικού όγκου.

50+: Με τα χρόνια, γύρω από την περιοχή των χειλιών δημιουργούνται μικρές κάθετες γραμμές από τις οποίες διαφεύγει το χρώμα και απλώνεται αντιαισθητικά πολλές φορές. Σχεδιάζοντας το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση και γεμίζοντας το εσωτερικό τους με ήπιες στρώσεις, διατηρείτε το χρώμα σταθερό στα χείλη σας και ταυτόχρονα τελειοποιείτε το σχήμα τους. Επιλέξετε υγρά κραγιόν που απλώνονται καλύτερα.

Lip Magnet 302 Hollywood, Giorgio Armani: Πλούσιο υγρό κραγιόν με ματ τελείωμα.

4 κόλπα για να το φορέσετε σωστά

Φτιάξε σωστή βάση: Σε καθαρά χείλη απλώστε λίγο κονσίλερ ή φον ντε τεν ώστε να δημιουργήσετε την τέλεια βάση που είναι απαραίτητη για να αναδείξετε ένα έντονο κραγιόν.

Μειώστε την ένταση στο βλέμμα: Για να αναδειχθεί καλύτερα το κόκκινο κραγιόν σας βάλτε στα μάτια μόνο λίγη μάσκαρα και μια λεπτή γραμμή με μολύβι ή ή eyeliner.

Αρκεί μόνο ελάχιστο ρουζ: Επίλεξε ένα ρουζ στην ίδια περίπου απόχρωση με το κραγιόν, αποφεύγοντας τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

 Συμβουλές για λεπτά χείλη

Αν η Φύση δεν σας προίκισε με αφράτα, πλούσια και σαρκώδη χείλη, ο Φρέντυ Καλομπράτσος έχει τα κατάλληλα επαγγελματικά τρικ που δημιουργούν μεγαλύτερο όγκο.

Φωτίστε το άνω χείλος: Με ένα μολύβι highlight σχεδιάστε ένα περίγραμμα ακριβώς πάνω από την άκρη του άνω χείλους, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στα σημεία εκείνα που δημιουργούνται οι δυο «κορυφογραμμές».

Βαθύνετε το κάτω χείλος: Με ένα μολύβι χειλιών σε απόχρωση βαθύ ροζ (για ανοιχτές επιδερμίδες) ή στο χρώμα της μόκα (για σκουρότερους τύπους) δημιουργήστε ένα περίγραμμα στο κάτω χείλους και γεμίστε με ένα τόνο σκουρότερο το εσωτερικό του.

Δώστε περισσότερη λάμψη στο φινίρισμα: Απλώστε αρκετή ποσότητα gloss στο μέσο των χειλιών για να τονίσετε την περιοχή και να «βγει» προς τα έξω, επιλέγοντας μια  απόχρωση ένα τόνο πιο ανοιχτή από τον φυσικό τόνο του δέρματος των χειλιών σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ