Πώς θα αναβαθμίσετε την όψη του δέρματός σας σε 3 απλά βήματα

soma-gunaika-krebati
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι θεμελιώδεις τεχνικές -και τα κατάλληλα προϊόντα- για βαθύ καθαρισμό, ήπια απολέπιση και διαρκή ενυδάτωση σε όλο το σώμα.

Για έχετε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε θα σας βγάζει πάντα «ασπροπρόσωπη», υιοθετήστε τις τρεις παρακάτω πρακτικές και δείτε άμεσα το δέρμα σας σε όλο το σώμα να λάμπει από υγεία, φρεσκάδα και καθαριότητα.

Μεταξένιος καθαρισμός με αγνά σαπούνια

Ο καθαρισμός με σαπούνια εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να διατηρείτε το σώμα σας καθαρό, όμως, πολλά τέτοια προϊόντα είναι φτιαγμένα από θειικές ενώσεις, αλκαλικά διαλύματα και μια σειρά χημικών συστατικών, των οποίων οι δραστικές καθαριστικές ιδιότητες απογυμνώνουν το δέρμα από τα φυσικά έλαιά του. Όμως, υπάρχουν σαπούνια που αντιστρέφουν τη βλάβη και ενυδατώνουν το δέρμα αποτελεσματικότερα, επειδή περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ceramides παρατεταμένης αποδέσμευσης, που προάγουν την ενυδάτωση. Επιπλέον, επιτρέπουν στο σώμα σας να αισθάνεται πιο ελαστικό, καθαρό και λείο, αγκαλιάζοντάς το με μια πρωτόγνωρη αίσθηση άνεσης.

> Σαπούνι με Χαμομήλι, Apivita: Αγνό σαπούνι για την ευαίσθητη επιδερμίδα (στα φαρμακεία).

> Ελιά & Μέλι Pure Greek Olive, Korres : Φυσικό, παραδοσιακό πράσινο σαπούνι από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (στα φαρμακεία).

Μια νέα ματιά στην απολέπιση

Για χρόνια, οι γυναίκες χρησιμοποιούν μια ποικιλία πρακτικών μεθόδων απολέπισης με σκοπό να διατηρούν το δέρμα τους υγιές και ελεύθερο από νεκρά κύτταρα. Όμως, το τρίψιμο του δέρματος με στεγνές βούρτσες ή οι μαλάξεις με κόκκους καφέ και ρυζιού, ακόμη και οι εφαρμογές απολεπιστικών προϊόντων με σκληρές για τις ευαίσθητες επιδερμίδες συνθέσεις (συνήθως χημικές), δημιουργούν περισσότερους ερεθισμούς απ’ ό,τι λείανση. Η πιο σύγχρονη και υγιεινή επιλογή σας: τα κοκκώδη απολεπιστικά από jojoba και άργιλο θα διατηρήσουν το δέρμα σας ελαστικό, καθαρό και ταυτόχρονα βελούδινο σαν του μωρού χωρίς ίχνος ερεθισμών.

> Gommage Sesoriel, Lierac: Λάδι σε μορφή ζελ με απολεπσιτικές ιδιότητες (στα φαρμακεία)

> Bath Therapy Delighting Scrub, Biotherm: Απαλό scrub σώματος με φυσικούς κόκκους απολέπισης.

Ο πολλαπλασιασμός της ενυδάτωσης με τον πιο εξελιγμένο -φυσικό- τρόπο

Μια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν είναι η καλύτερη κούρα φροντίδας και κυτταρικής θρέψης για το σώμα σας, ώστε να νικήσει το ξηρό, τραχύ δέρμα που δημιουργεί ο χειμώνας. Τα προϊόντα με ceramides που θα βρείτε σε εξελιγμένα καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα είναι η πρώτη σας επιλογή. Αμέσως καλύτερη ιδέα είναι οι κρέμες σώματος πολλαπλών χρήσεων, που συνδυάζουν ένα πλήθος φυσικών συστατικών με πλούσιες μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες συνδυαστικά με άλφα υδροξύ-οξέα (AHA), βούτυρο καριτέ και εκχυλίσματα από έλαιο σουσαμιού.

> Ιnvigorating Body Balm, Diptyque: Balm που μετατρέπεται σε λάδι για ακόμη πιο μεταξένια επιδερμίδα(attica).

> Crème De Corps, Kiehl’s: Πλούσια ενυδατικής κρέμα σώματος.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ