Τα νέα Nike κάνουν...«Επιστροφή στο μέλλον» με κορδόνια που δένονται μόνα τους

back-to-the-future-2-papoutsia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Nike παρουσίασε τη νέα βελτιωμένη εκδοχή του αθλητικού παπουτσιού με έμπνευση από την ταινία «Επιστροφή στο μέλλον 2».

Στο ερώτημα εάν η τέχνη μιμείται τη ζωή ή το αντίστροφο, η Nike δίνει την απάντηση με τη νέα εκδοχή του φουτουριστικού αθλητικού παπουτσιού, του Nike Adapt BB. Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι το πρώτο που βγήκε στην αγορά με κορδόνια που δένονται μόνα τους και είναι εμπνευσμένο από το «Επιστροφή στο μέλλον 2».

Nike

Η Nike είχε ανακοινώσει τα σχέδά της για τη νέα βελτιωμένη εκδοχή του Adapt BB τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα teaser με τη συμμετοχή επαγγελματικών παιχτών μπάσκετ, οι οποίο μοιράζονται τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους για το παπούτσι.

Το πρώτο παπούτσι της Nike με αυτόματα κορδόνια, το HyperAdapt 1.0, κυκλοφόρησε στην αγορά το 2016, με καθυστέρηση ενός έτους από την «προφητεία» της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τον Michael J. Fox. Έκτοτε η εταιρεία αθλητικών ειδών βελτίωσε αρκετά την τεχνολογία και πλέον το παπούτσι συνοδεύεται από μια εφαρμογή smartphone, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει με μεγάλη ευκολία το δέσιμο των κορδονιών.

Nike

Πέραν όμως των τεχνολογικών βελτιώσεων, έγινε γνωστό πως το Nike Adapt BB θα κοστίζει περίπου 350 δολάρια, αρκετά πιο φθηνό και προσιτό από την προηγούμενη εκδοχή των 720 δολαρίων. Στόχος της Nike είναι να προσαρμόσει την τεχνολογία FitAdapt σε προϊόντα lifestyle και για άλλα αθλήματα.