Tα πανίσχυρα αντιγηραντικά συστατικά για νεανικό δέρμα σε κάθε ηλικία

derma-gunaika-xamogelo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτά τα 3 «μαγικά φίλτρα» εγγυώνται νεότερη, υγιέστερη και πιο λαμπερή επιδερμίδα, αλώβητη από τις επιδράσεις του χρόνου.

Συνήθως, όταν ακούτε για θεραπείες ή προϊόντα αντιγήρανσης, ο νους πηγαίνει στα ...γηρατειά. Και αν είστε σε μια ηλικία που απέχει πολύ μακριά από τα 40 ή τα 50, αυτόματα σκέφτεστε ότι αυτό δεν σας αφορά. Κι όμως, σύμφωνα με κορυφαίους δερματολόγους, μια αντιγηραντική προσέγγιση της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς ξεκινά από τα 20. Η πρόληψη είναι προτιμότερη, ευκολότερη και απολαυστικότερη, τονίζουν οι ειδικοί, μιας και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, δεν υπάρχει «μαγική λύση», παρά μόνο το χειρουργείο.

Γι’ αυτό, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε -όσο νεαρότερη τόσο το καλύτερο- μάθετε τα 3 σημαντικότερα συστατικά, που θα κάνουν την αντιγήρανση μια ευεργετική και απολαυστική  καθημερινή υπόθεση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν.

 Υαλουρονικό οξύ

«Μη εκλαμβάνετε τη λέξη “οξύ” με τη συνήθη σημασία της: το υαλουρονικό οξύ δεν καίει τους ιστούς του δέρματος, αλλά αντίθετα, αποτελεί έναν αμιγώς υδατικό παράγοντα (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), ο οποίος αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού», λέει ο κορυφαίος δερματολόγος Howard Murad και συνεχίζει: «Η έλλειψή του -όσο προχωρούν τα χρόνια- οδηγεί το δέρμα να δείχνει αφυδατωμένο και πολύ εύθραυστο, με συνέπεια βαθύτερες ρυτίδες και μικροσκοπικές πτυχώσεις. Όσο πιο νωρίς υιοθετήσετε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, τόσο ασφαλή θα νιώθετε».

> Αναζητήστε κρέμες περιποίησης, ορούς αλλά και συμπληρώματα διατροφής, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας ενώ, παράλληλα φροντίζουν για την διαρκή παρακίνηση του οργανισμού να παράγει περισσότερο κολλαγόνο.

Βιταμίνη C
Αν βρίσκεστε λίγο μετά τα 30, θα ανακαλύψετε ότι το κουρασμένο δέρμα σας έχει ανάγκη από μια πιο δραστική φροντίδα σε σχέση με πέντε ή δέκα χρόνια πριν. «Η βιταμίνη C είναι ο πιο απαραίτητος παράγοντας για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης, ενώ είναι κρίσιμη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου», λέει ο διάσημος δερματολόγος Nicholas Perricone.

> Δεδομένου ότι το δέρμα δέχεται εξαιρετικά δριμείς επιθέσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία, η αναπλήρωση και η αύξηση της αντιοξειδωτικής άμυνάς της από μια κρέμα βασισμένη στη βιταμίνη C, αποτελεί βασική επιλογή σας.

Αντιοξειδωτικά

Όλες οι επιστημονικές έρευνες το έχει αποδείξει: αν βρίσκεστε στην ώριμη περίοδο της ζωής σας, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα που τρέχει ο χρόνος από το πρόσωπό σας με ένα προϊόν που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία αναπλάθουν τους ιστούς και δίνουν ένα ισχυρό έναυσμα στα κύτταρα να αναγεννώνται. «Το πιο σπουδαίο είναι πως τα αντιοξειδωτικά αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες -αυτά τα ασταθή και καταστροφικά μόρια στο σώμα, τα οποία τρέφονται από τις κακές συνήθειες, όπως κάπνισμα, πρόχειρη διατροφή, έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ.», τονίζει η δερματολόγος των σταρ του Χόλιγουντ, Francesca Fusco.

> Παράλληλα, ενισχύστε τη διατροφή σας με ένα συμπλήρωμα που θα περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ από αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες Α και Ε, ρόδι, πράσινο τσάι και coffeeberry (το «κουκούλι» μέσα στο οποίο βρίσκεται ο κόκκος του καφέ).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ