Πώς θα αποκτήσετε βελούδινο δέρμα όταν τα γονίδιά σας δεν βοηθούν

soma-frontida
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συμβουλές και λύσεις για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζει το δέρμα σε όλο το σώμα σας, ακόμη και όταν όλα οφείλονται στο DNA του γενεαλογικού σας δέντρου.

 Σίγουρα, κάθε γυναίκα, έρχεται σε μια φάση της ζωής της όπου όσο κι αν προσπαθεί να διατηρήσει την υγεία, τη λάμψη και τη νεανικότητα του δέρματός της μέσα από συστηματικές ρουτίνες περιποίησης, σπάνια βλέπει τα αποτελέσματα που θα περίμενε. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία μόνο, όσο και με μια σειρά μόνιμων ανεπιθύμητων συμπτωμάτων, τα οποία οφείλονται 100% στην κληρονομικότητα.

Είναι γεγονός ότι καταστάσεις όπως ξηρότητα, κυτταρίτιδα, χαλαρότητα, σημάδια ακμής, αλλά και ραγάδες ή σπασμένες φλέβες, πολλές φορές έχουν γονιδιακό  υπόβαθρο και είναι δύσκολο να ξεπεραστούν με τις τυπικές αγωγές που εφαρμόζετε μόνη σας στο σπίτι.

Ευτυχώς, η εξελιγμένη δερματολογία και αισθητική κοσμητολογία καταφέρνει να δώσει λύσεις ακόμη και σε τέτοια προβλήματα, επιτυγχάνοντας να προσφέρουν   ένα δέρμα αψεγάδιαστο. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα βοηθήσουν το σώμα σας να βρει όση υγεία, λάμψη και απαλότητα του αξίζει.

Prevenstria Cream, Frezyderm: Προστατευτική κρέμα για την πρόληψη των ραγάδων της εγκυμοσύνης -και της εφηβείας (στα φαρμακεία).

Ραγάδες

90% των γυναικών θα αποκτήσουν ραγάδες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια, που προκαλούνται είτε από απότομες αυξομειώσεις βάρους είτε έπειτα από μια εγκυμοσύνη (αλλά σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται και στα γονίδια που κληρονομήσατε από τη μαμά και τη γιαγιά σας), υπάρχουν θεραπείες που θα σας απαλλάξουν οριστικά. Και όσο πιο σε πιο νεαρή ηλικία βρίσκεστε, τόσο ευκολότερα θα εξαφανίσετε τις ραγάδες.

> Αν είναι ακόμη μικρές ροζ ή κόκκινες γραμμές, θα τις αντιμετωπίσετε με μερικές συνεδρίες παλμικού φωτός σε ένα δερματολογικό ιατρείο ή εξειδικευμένο ινστιτούτο, ενώ αν έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ εμφανείς και λευκές, μια επίμονη θεραπεία με Fraxel Dual Laser συνδυαστικά και μερικές ενέσεις ινοβλαστών θα τις κάνει αόρατες.

> Σημαντική βελτίωση προσφέρουν και οι κρέμες για τις ραγάδες με οργανικό πυρίτιο και εκχύλισμα φυκιών.

Slim Design, Elancyl: Κρέμα με σύμπλεγμα καφεΐνης, που καταπολεμά την επίμονη κυτταρίτιδα (στα φαρμακεία).

Ακμή σώματος

Από τον ιδρώτα που έμεινε εγκλωβισμένος κάτω από τα σφιχτά αθλητικά ή casual ρούχα και την έκκριση έξτρα σμήγματος από τους ασφυκτικά κλεισμένους πόρους, δημιουργούνται περιοχές ολόκληρες με σπυράκια και εξανθήματα -από τους ώμους και το ντεκολτέ έως την κοιλιά και την πλάτη.

> Η καλύτερη προσέγγιση βελτίωσης του προβλήματος ξεκινά στο ντους, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό τζελ που περιέχει τουλάχιστον 1,25-2% σαλικυλικό οξύ.

> Αν μετά από δυο εβδομάδες το πρόβλημα επιμένει, προσθέστε μια τοπική θεραπεία με μια κρέμα που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου ή μια φαρμακευτική λοσιόν με αντιβιοτικό, που θα σας συστήσει ο δερματολόγος.

Κυτταρίτιδα

Ίσως το πιο εξοργιστικό πρόβλημα ομορφιάς για μια νέα γυναίκα και, δυστυχώς, το μόνο μη ολοκληρωτικά θεραπεύσιμο. Μπορείτε ωστόσο να περιορίσετε τα αντιαισθητικά λακκάκια στο δέρμα σας με μια θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων (Accent ή Thermage), με στόχο να διατηρήσετε τη σύσφιξη του δερματικού ιστού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

> Για μια πιο άμεση, αλλά ωστόσο προσωρινή προσέγγιση, διαλέξτε μια αντικυτταριδική κρέμα με καφεΐνη, η οποία «αφυδατώνει» τα λιπώδη κύτταρα για λίγες ώρες κι έτσι το δέρμα φαίνεται πιο σφιχτό.

Vanish Jambes, Coverderm: Κρέμα ποδιών με ευεργετικά οφέλη στις ευρυαγγείες.

Ευρυαγγείες

Δεν είναι ανάγκη να είστε παχουλή ή ηλικιωμένη για να αποκτήσετε πολλές μικρές μπλε-κόκκινες γραμμές σε διάφορα σημεία του σώματος -κυρίως στα πόδια. Μια εργασία που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, όπως και τα πολύ στενά κολάν, πιέζουν υπερβολικά τα αγγεία οδηγώντας τα σε σπάσιμο.

> Οι τραυματισμένες φλέβες μπορούν να επουλωθούν με σκληρυντικές ενέσεις (σκληροθεραπεία) ή κάποια άλλη θεραπεία με λέιζερ στο δερματολόγο ή ένα εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής.

Βοdy Refim Strech Oil, Biotherm: Έλαιο σώματος με εκχύλισμα φυκιών για σφριγηλή επιδερμίδα.

Χαλαρότητα

Τίποτε δεν μπορεί να καταστρέψει τη διάθεσή σας από τη στιγμή που αντικρίζετε στον καθρέφτη αρκετές περιοχές του δέρματός σας να έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα. Το άκομψο «κρέμασμα» στο δέρμα της κοιλιάς, των μπράτσων, των γονάτων ή ακόμη και στο ντεκολτέ, εκτός από την έλλειψη άσκησης και την πρόχειρη διατροφή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας.

> Πριν καταφύγετε σε μια θεραπεία σύσφιξης με υπερήχους και ραδιοσυχνότητες (σαν το καινοτόμο Exilis), δοκιμάστε να βελτιώσετε τη διατροφή σας και να ασκηθείτε συστηματικά, προσθέτοντας παράλληλα στη ρουτίνα σας και μια κρέμα σύσφιξης του δέρματος με εκχύλισμα κισσού, φυκιών  και Centella Asiatica.

Atoderm Cream, Bioderma: Προστατευτική κρέμα για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες (στα φαρμακεία).

Ξηρότητα και έκζεμα

Φαγούρα, ξηρότητα, μόνιμες κοκκινίλες και ξεφλούδισμα σε διάφορα σημεία του σώματος, υπονοούν ένα προβληματικό δέρμα εκ γενετής -εκτός και αν δεν έχετε ποτέ ασχοληθεί με μια συστηματική φροντίδα του δέρματος (καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση).

> Μην προσπαθείτε να τρίβετε εκείνα τα σημεία με κάποιο σφουγγάρι ή σκληρά απολεπιστικά. Για να μειώστε την ερυθρότητα, τον κνησμό, την αφυδάτωση και το πιθανό έκζεμα, προτιμότερο είναι να απλώνετε καθημερινά μια κρέμα με άλφα-υδροξύ οξέα και στη συνέχεια μια φαρμακευτική κρέμα με υδροκορτιζόνη. Όλα αυτά, σε συνεργασία με το δερματολόγο σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ