Τα «σύνεργα» που κάθε άνδρας πρέπει να έχει στα ράφια του μπάνιου του

andras
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ποια είναι τα 6 βασικά προϊόντα και αξεσουάρ της νέας ανδρικής φροντίδας προσώπου -και γιατί αξίζουν τα λεφτά τους.

Υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι άνδρες -ανεξαρτήτως ηλικίας- οι οποίοι ενδιαφέρονται για κάθε καινούργιο προϊόν που θα κάνει καλό στο δέρμα τους, με το ίδιο πάθος που έχουν και οι γυναίκες. Αλλά όπως είναι φυσικό, για πολλούς άνδρες, πολλά από τα βαζάκια με πιο εξελιγμένα συστατικά περιποίησης μοιάζουν με γρίφο. Εδώ, εξηγούμε τι αξίζει πραγματικά να βάλει ένας άνδρας στο δέρμα του και γιατί.

Ενυδατική προσώπου
Επενδύστε σε μια κρέμα με βάση τη ρετινόλη -η  βασική μορφή της βιταμίνης Α και ένα από τα ασφαλέστερα συστατικά για χρήση σε ενυδατικές / αντιρυτιδικές κρέμες. Επειδή η ρετινόλη είναι πολύ δραστική, τα προϊόντα που την περιέχουν παρασκευάζονται κάτω από πολύ ελεγχόμενες συνθήκες και δοσολογία.

Facial Fuel, Kiehl’s: Ενυδατική κρέμα που προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Κρέμα ματιών
Τα μάτια είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που προδίδει την ηλικία και την κούραση. Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται να απλώνετε κάθε πρωί μια κατάλληλη κρέμα ματιών, με μια φόρμουλα που περιέχει αντιοξειδωτικά σαν το  

Revitalizing Eye Serum  της Acqua di Parma: Ενυδατώνει και γεμίζει αμέσως την περιοχή γύρω από το μάτι, ενώ παράλληλα σταθεροποιεί τα αιμοφόρα αγγεία, ώστε να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι.

Αντιγηραντική κρέμα
Επειδή οι άνδρες είναι λιγότερο υπομονετικοί με τη ρουτίνα της φροντίδας της επιδερμίδας τους, υπάρχει ένα προϊόν που κάνει όλη την γυναικεία ιεροτελεστία αντιγήρανσης να μοιάζει με μαραθώνιο. Όσο εύκολα εφαρμόζεται (με μια κίνηση),  τόσο γρήγορα απορροφάται βαθιά, ενεργοποιώντας τα κουρασμένα κύτταρα της ...σκληροτράχηλης ανδρικής  επιδερμίδας.

Force Supreme Youth Reshaping Cream, Biotherm Homme. Κρέμα προσώπου για άμεση μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Διορθωτικό πόρων

Οι ανοιχτοί πόροι είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες, και με την πάροδο του χρόνου η διαστολή είναι περισσότερο εμφανής κάνοντας το δέρμα να δείχνει πολύ πιο άτονο και ανομοιογενές. Θα βελτιώσετε την εικόνα των πόρων και της όψης σας με μια λοσιόν διπλής δράσης -καθαρισμός επιδερμίδας και εκλέπτυνση των πόρων-, την οποία θα απλώνετε κάθε πρωί πριν την ενυδατική κρέμα.

Dior Homme Dermo System Pore Control Perfecting Essence: Καθημερινή περιποίηση του δέρματος που διορθώνει τους πόρους και τις ατέλειες.

Mάσκα αργίλου
Πιθανώς να σκεφτείτε ότι οι μάσκες προσώπου δεν είναι απολύτως ανδροπρεπείς. Αρκεί όμως μια απόπειρα για να ανακαλύψετε τα άμεσα ευεργετήματα αντιγήρανσης που θα χαρίσει στο δέρμα σας. Κι αφού έτσι κι αλλιώς θα το κάνετε στα «κρυφά», ποιος νοιάζεται για ... ανδροπρέπειες; Προτιμήστε μια μάσκα αργίλου, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε άνδρες με λιπαρό δέρμα -αφαιρεί τη γυαλάδα και χαρίζει ματ αποτέλεσμα.

Face Mask with Green Glay, Apivita : Μάσκα καθαρισμού με πράσινη άργιλο (στα φαρμακεία).

Βούρτσα καθαρισμού
Η ρύπανση που συσσωρεύεται στην επιδερμίδα σας -συν το μόνιμο εργασιακό στρες- οδηγεί σε παραγωγή ελευθέρων ριζών, οι οποίες γερνούν ταχύτερα την όψη του προσώπου. Το απλό πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή η καθαριστική λοσιόν από μόνη της δεν αρκεί. Μια ηλεκτρική βούρτσα προσώπου κάνει το τρία σε ένα: καθαρισμός, απολέπιση, τοπικό μασάζ. Και θα ανακουφίσει το δέρμα σας στο λεπτό.

Sonic System City Black Purifying Cleansing Brush Head, Clinique: Ηλεκτρονικό βουρτσάκι για βαθύ καθαρισμό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ