Εσείς πόσο συχνά τρώτε σέσκουλο;

seskoulo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Είτε έχει κρύο είτε όχι, το σέσκουλο είναι ένα από τα πιο outsider βιταμινούχα λαχανικά που μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ασβέστιο, πρωτεΐνη και φυλλικό οξύ, αποτελώντας μια πολύ υγιεινή επιλογή που δεν κάνουμε συχνά οι περισσότεροι. Συγκεκριμένα, από την κατανάλωση σέσκουλου λαμβάνουμε κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και C, ενώ έχει αρκετά υψηλότερες ποσότητες ασβεστίου απ’ ό,τι άλλα χόρτα και λαχανικά. Κι αν αναρωτιέστε για τη γεύση, είναι ελαφρώς πιο ήπια από τα πικρά γογγύλια.

Τα φύλλα του σέσκουλου μπορείτε να τα βάλετε σε σαλάτες αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Στην Κύπρο το σέσκουλο αναφέρεται και ως λάχανο και χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως συνοδευτικό στα φαγητά με όσπρια. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι όταν μαγειρεύονται χάνουν ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχουν, αλλά μπορεί να αυξήσουν τη διαθέσιμη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Δοκιμάστε, επίσης, να αναμείξετε σέσκουλο με γάλα καρύδας, χυμό λεμονιού και ανανά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και απολαύστε ένα τονωτικό smoothie που θα χαρίσει στον οργανισμό σας  ισχυρή άμυνα απέναντι σε ιώσεις.