Τι φανερώνει το κραγιόν που φοράτε για το στυλ σας;

gunaika-xeili-roz-kragion-mustiko-tatouaz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Απόλυτη αθωότητα ή drama queen; Φλογερό κόκκινο ή σοφιστικέ nude; Εδώ θα μάθετε πώς να κάνετε κάθε κραγιόν που φοράτε να υποδηλώνει την «ταυτότητα» και το στυλ σας.

Από όλα τα σύνεργα του μακιγιάζ, το κραγιόν έχει την ικανότητα να καθρεφτίζει την πραγματική διάθεσή σας κάθε στιγμή. Οι αποχρώσεις των κραγιόν αυτής της εποχής έρχονται με ένα πλήθος από πλούσια nudes, παιχνιδιάρικα ροζ και σαγηνευτικά βαθιά κόκκινα. Ομοίως και οι υφές τους: λαμπερές, κρεμώδεις, σατινέ, βελούδινες, ματ. Με τις συμβουλές των πιο έμπειρων make-up artists βρείτε εκείνη τη φόρμουλα που αποκωδικοποιεί καλύτερα τον ψυχισμό σας, τον τρόπο ζωής σας και το στυλ σας, σε κάθε περίσταση.

Αδιαφανή nudes

Δεν είναι μόνο τα λαμπερά χρώματα αυτά που προκαλούν την προσοχή: μια κρεμώδης απόχρωση στο χρώμα του δέρματος μπορεί να το πετύχει εξίσου αποτελεσματικά.

Για να δώσετε ένταση στα χείλη αλλά με μια ανάλαφρη χρωματική απόδοση, τα ουδέτερα, κρεμώδη κραγιόν είναι το όπλο σας. Ωστόσο, όπως συμβουλεύει ο επικεφαλής make-up artist του οίκου Dior, Daniel Martin, αν το κάτω χείλος τείνει να είναι πιο ροζ από το πάνω, διαλέξτε μια nude απόχρωση που να γειτονεύει με το απαλό ροζ. Aν είναι πιο σκούρο, παίξτε ανάμεσα σε κίτρινο/μπεζ -σαν το χρώμα του ροδάκινου ή, καλύτερα, του βερίκοκου.

«Η υφή είναι επίσης σημαντική», τονίζει ο Martin. «Προτιμήστε εκείνα τα κραγιόν που χαρακτηρίζονται από κρεμώδη ή σατέν αίσθηση, ώστε να νιώθετε άνετη χωρίς το ρίσκο ξηρότητας στα χείλη».

Έντονα κόκκινα

Το νέο κόκκινο είναι το oxblood, δηλαδή το πορφυρό. Είναι μια απόχρωση που προσδίδει πάθος, δυναμισμό και μυστήριο ταυτόχρονα.

Αναμφίβολα, το oxblood θεωρείται ως το «θεατρικό» trend μεταξύ όλων των άλλων κόκκινων αποχρώσεων ενός κραγιόν. Η influencer make-up artist, Fiona Stiles, επιμένει πως αυτός ο συνδυασμός βαθιού κόκκινου με ορατές πινελιές από μπλε, κολακεύει όλα τα χείλη ανεξάρτητα του σχήματος ή του μεγέθους τους.

«Αν έχετε πλούσια και σαρκώδη χείλη προτιμήστε μια ματ απόχρωση oxblood, ενώ αν τα χείλη σας είναι στενά και μικρά διαλέξτε ένα κραγιόν με έντονη σατινέ φόρμουλα», λέει.

Νεανικό (και sportive) ροζ

Το ιδανικό χρώμα χειλιών για κοπέλες ...κάθε ηλικίας, που στόχος τους είναι να αποδεικνύουν κάθε ώρα και στιγμή την υψηλή ενέργεια που διαθέτουν, συνδυαστικά με μια αίσθηση αθωότητας. Για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, διαλέξτε αποχρώσεις λίγο πιο ροζ από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας των χειλιών σας.

«Ωστόσο, το ροζ τριαντάφυλλο ή το λίγο πιο έντονο φραμπουάζ πρέπει να πρωταγωνιστούν στην παλέτα σου», συμβουλεύει ο Martin. Όσον αφορά στην υφή, ο ειδικός προτείνει κρεμώδεις φόρμουλες που επιτρέπουν τη διαφάνεια.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ