Tρία λάδια που κάνουν θαύματα στο δέρμα μας

ladi
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αυτά είναι τα αγνά ελιξίρια που εγγυώνται τέλεια περιποίηση και προστασία σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.

Στην καρδιά του χειμώνα, τα έλαια είναι τόσο απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, όσο και το οξυγόνο για τον οργανισμό σας. «Τα προϊόντα από αποστάγματα φυτικών ελαίων είναι γεμάτα από βιταμίνες, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία επιδιορθώνουν, καταπραΰνουν, και προστατεύουν το  δέρμα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών», λέει η Joanna Vargas, μια διάσημη Νεοϋορκέζα αισθητικός προσώπου. «Και παραδόξως, δεν θα σας κάνουν να νιώθετε “λαδωμένη” και λιπαρή. Τα  περισσότερα λάδια έχουν πολλές φορές ελαφρύτερη σύνθεση και υφή από μια κρέμα, ενώ είναι πολύ πιο ευέλικτα στη χρήση τους. Γι’ αυτούς και πολλούς ακόμη περισσότερους λόγους σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα για συστηματική χρήση όλο το χειμώνα», λέει η Vargas.

Huile Prodigieuse® Riche, Nuxe: Πλούσιο έλαιο με βιταμίνη Ε και μείγμα επτά φυτικών ελαίων. Ενυδατώνει, θρέφει και αναπλάθει το δέρμα χαρίζονας μεταξένια υφή. Ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες.

Λάδι στο σώμα
Επειδή τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα υφίστανται διαρκή ακραία σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα (εξαιτίας της εσωτερικής θερμότητας στο σπίτι και στο γραφείο σε αντιδιαστολή με το ψυχρό περιβάλλον έξω), θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα παχύτερο, πλουσιότερο λάδι από το λαιμό και κάτω. «Επιλέξτε προϊόντα από αγνά, φυτικά συστατικά και εφαρμόστε τα αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο, έτσι ώστε να σφραγίσουν καλά την υγρασία μέσα στο δέρμα», συμβουλεύει η Elizabeth Tanzi, καθηγήτρια στην κλινική δερματολογίας του George Washington Medical Center.

Απλώστε το λάδι κατευθείαν πάνω στο σώμα ως ένα επιπλέον στρώμα ενυδάτωσης κάτω από την αγαπημένη σας κρέμα.

- Η καλύτερη επιλογή: Το έλαιο ροδιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες, που μαλακώνουν το δέρμα και επισκευάζουν σε βάθος τις ρυτίδες ή τις πανάδες στο στήθος και το λαιμό. Επίσης τα έλαια macadamia και jojoba είναι πλούσια ενυδατικά στοιχεία, απορροφώνται άμεσα και χαρίζουν διαρκή προστασία από την πρόωρη γήρανση.

Liquid Glow Skin Best, Biotherm: Ξηρό έλαιο προσώπου, πλούσιο σε φυτικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν τις φθορές της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση.

Λάδι στο πρόσωπο
«Για την πιο ευαίσθητη και διαρκώς εκτεθειμένη επιδερμίδα του προσώπου στο κρύο του χειμώνα, ένα λάδι μόνο του δεν αρκεί. Μια  φόρμουλα από διαφορετικά έλαια και με μικρότερη μοριακή δομή -κυρίως από αγνά  φυτικά συστατικά που δεν φράζουν τους πόρους-, θα απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά και θα δράσουν πολύ πιο προστατευτικά», τονίζει η Vargas.

- Η καλύτερη επιλογή: Έλαια με  αντιοξειδωτικές και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες όπως εκχυλίσματα από άγριο τριαντάφυλλο, φύκια, νυχτολούλουδα και cranberries. Αυτά τα φυσικά συστατικά περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις (κυρίως βιταμίνη C και ρετινόλη σε φυσική μορφή), καταπολεμώντας δραστικά τις ρυτίδες, τα σημάδια γήρανσης, τις κηλίδες και την έλλειψη σφριγηλότητας.

 Dry Oil, Youth Lab: Ξηρό λάδι θρέψης με μείγμα φυτικών ελαίων. Χαρίζει εντατική ενυδάτωση και λάμψη.

Λάδι στα μαλλιά
Η ιδέα για περισσότερη λάμψη και λιγότερο φριζάρισμα (δύο από τα σημαντικά οφέλη που χαρίζει ένα λάδι μαλλιών) ακούγεται υπέροχη, αλλά μάθετε και αυτό: τα  περισσότερα αγνά έλαια παρουσιάζουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης λιπαρών συστατικών, συνεπώς δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή πολύ λιπαρά. Όπως εξηγεί η hair stylist Kattia Solano, ιδιοκτήτρια του Butterfly Studio Salon στη Νέα Υόρκη «...αναζητήστε  ένα κατάλληλο μίγμα ελαίων που απορροφάται άμεσα από τα μαλλιά και δεν θα τα βαραίνει, φροντίζοντας να το απλώνετε μια ή δυο φορές τη βδομάδα -το πολύ».

- Η καλύτερη επιλογή: «Τα λάδια macadamia, argan και καρύδας δημιουργούν τέλειες μπούκλες δρώντας ως βαθύ conditioner, βοηθώντας τα μαλλιά να διατηρούνται αφράτα, δυνατά και υγιή», λέει η Solano. Ψεκάστε από μια μικρή απόσταση σε νωπά μαλλιά, στοχεύοντας από τη μέση της τρίχας και έως τις άκρες. Στη συνέχεια, άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους ώστε να διατηρήσουν μια υγιή, μεταξένια όψη.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ