7 αλλόκοτα τρικ ομορφιάς που λειτουργούν στο λεπτό

koutali-omorfia-matia-gunaika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από τη στιγμή που ανακαλύπτετε πόσο εύκολα μετατρέπεστε από «θύμα» σε θριαμβεύτρια της ομορφιάς σας.

Στη δουλειά ακούτε καθημερινά πολλά τεχνάσματα ομορφιάς που κάνει η μια και η άλλη. Όμως, φροντίστε να κρατάτε μικρό καλάθι. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι αυτοσχέδιες «πατέντες» είναι πιθανό να μην δουλέψουν το ίδιο ευεργετικά στο δικό σας πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Εμπιστευθείτε με κλειστά μάτια, μόνο αυτές τις 10 συμβουλές, οι οποίες όσο παράξενες κι αν δείχνουν, εντούτοις συνιστώνται από τους ειδικούς του μακιγιάζ, του hair styling και της αισθητικής.

 -Για να αποφύγετε τα σημάδια που θα αφήσει η μάσκα προσώπου γύρω από τα μάτια, τοποθετήστε ένα πλαστικό κουτάλι -με το βαθούλωμα προς τα έξω- πάνω από κάθε βλέφαρο, ούτως ώστε η περίσσεια της μάσκας να μην φτάσει στην ευαίσθητη ζώνη των ματιών.

-Για να μειώσετε άμεσα το οίδημα των ματιών μετά από ένα ξενύχτι, κόψτε κομμάτια πατάτας σε σχήμα μισοφέγγαρου και τοποθετήστε τις στη βάση των κάτω βλεφάρων για 10 λεπτά.

-Αν βλέπετε τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας στους μηρούς και τους γλουτούς, χρησιμοποιήστε τους κόκκους του καφέ σαν απολεπιστικό και λιποδιασπατικό. Η καφεΐνη θα διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος, ενώ οι ταυτόχρονες μαλάξεις πάνω στο δέρμα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και την πρόσκαιρη αναζωογόνηση της περιοχής.

-Χρειάζεται μια βαθιά θεραπεία ενυδάτωσης των ξηρών μαλλιών σας; Βγάλτε τη μαγιονέζα από το ψυγείο και απλώστε τη στα μαλλιά σας για περίπου 20 λεπτά.

-Εάν κάθε φορά που απλώνετε βερνίκι στα νύχια το αποτέλεσμα δεν είναι όσο λείο περιμένατε, μάλλον το προϊόν έχει εγκλωβίσει στη φόρμουλά του υπερβολική υγρασία από το εξωτερικό περιβάλλον (ειδικά αν το αποθηκεύετε σε κάποιο ράφι του μπάνιου). Διατηρείτε τα μανό σας στο ψυγείο, μακριά από υγρασία και ζέστη, ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια, καλύτερη εφαρμογή και άμεσο στέγνωμα.

-Μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, πολλές γυναίκες εμφανίζουν κοκκινίλες και εξανθήματα στο πρόσωπο. Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα που παρέχει η σωματική άσκηση στην κυκλοφορία του αίματος, ωστόσο η άμεση αντιμετώπιση των ερυθριάσεων (ειδικά αν υπάρχει ένα σημαντικό ραντεβού μετά) καταπολεμείται άμεσα με μια κούπα τσάι μέντας, το οποίο παρέχει ισχυρές αντιισταμινικές ιδιότητες.

-Βιάζεστε να βγάλετε το αποτυχημένο σας μανικιούρ; Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για τρία λεπτά. Το χρώμα θα ξεραθεί άμεσα και με τη βοήθεια ενός ασετόν το restart θα γίνει πιο εύκολο και ανώδυνο από ποτέ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ