Οι φόρμουλες που συστήνουν διάσημοι δερματολόγοι για πιο νεανικό δέρμα

gunaika-omorfia-xamogelo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ακολουθώντας αυτές τις επιστημονικές συμβουλές, τίποτε δεν πρόκειται να χαλάσει την εικόνα της επιδερμίδας σας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η Κλεοπάτρα είχε το γάλα, η Beyoncé κουβαλά παντού και πάντα παραμάσχαλα ένα μπουκάλι Evian, ενώ τα περισσότερα σούπερ μόντελ ορκίζονται στο ιαματικό νερό La Roche-Posay. Κι όλα αυτά για χάρη της διατήρησης της σφριγηλότητας της επιδερμίδας τους. Όμως, γιατρέ, μήπως εκτός από το μπάνιο μέσα στο γάλα και την πόση λίτρων νερού καθημερινά, υπάρχουν και άλλα μυστικά ομορφιάς, λιγότερο «ψυχαναγκαστικά»;

Ο διάσημος Αμερικανός δερματολόγος Ted Lain, απαντά:

«Η διαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μέσω της κατανάλωσης 8 και πλέον ποτηριών νερού όλη μέρα συνεπάγεται την αύξηση της ικανότητας του δέρματος να διατηρεί τη φυσική του υγρασία, αποτρέποντας προβλήματα όπως η ακμή, οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες και η ξηρότητα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα απολεπιστικά και ενυδατικά καλλυντικά προϊόντα, είναι αποτελεσματικά μέχρι ένα βαθμό. Όταν όμως μιλάμε για πολύ ξηρό δέρμα, τα ιαματικά νερά ή οι φόρμουλες που τα εμπεριέχουν σε συμπυκνωμένη, μοριακή μορφή, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικότερα».

 Επιπρόσθετα, ο Dr. Charles Crutchfield, καθηγητής δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, συστήνει τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν υγροσκοπικά μόρια όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και το γαλακτικό οξύ. «Αυτά τα συστατικά έχουν την ικανότητα να αντλούν τα μόρια νερού από την κατανάλωση και να τα αποθηκεύουν περισσότερο χρόνο και βαθύτερα στο δέρμα, με συνέπεια τη συνεχή αναπλήρωση».

«Η καλύτερη συμβουλή για όσες γυναίκες βιώνουν έντονη ξηροδερμία, σε κάθε ηλικία της ζωής τους είναι η χρήση ορών», λέει ο Stephen Alain Ko, κορυφαίος χημικός κοσμητολόγος και εξηγεί: «Τα serum περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ανώτερης ποιότητας δραστικών συστατικών -κυρίως βιταμινών- τα οποία  απορροφώνται ταχύτερα και διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος από την εξωτερική επιδερμίδα φτάνοντας στο χόριο, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης».  

Η πιο δημοφιλής δερματολόγος της Νέας Υόρκης, Michelle Henry, συμφωνεί με όλα τα παραπάνω, αλλά δίνει προτεραιότητα στη νυχτερινή κούρα.

«Μια παχύρρευστη και πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κρέμα νυχτός που περιέχει κεραμίδια ή υαλουρονικό οξύ, διασφαλίζει πως η ποσότητα ιαματικού νερού που πίνετε όλη μέρα, συν την αφομοίωση των ενυδατικών μορίων από τους ορούς και τις κρέμες, θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη όσον αφορά στη συρρίκνωση των πόρων, στην εξαφάνιση της ξηρότητας και στην αύξηση της ακτινοβολίας του αφυδατωμένου δέρματος το επόμενο κιόλας πρωί».

Ποια γυναίκα δεν το θέλει;

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ