Γκρι εναντίον όλων

granny-hairstyle
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Φωτεινό γκρι, αστραφτερό ανθρακί, ζεστό πλατινέ είναι το χρώμα μαλλιών που φαίνεται να «ωριμάζει» στη συνείδηση των γυναικών κάθε ηλικίας.

Από τη στιγμή που οι μεγάλες πασαρέλες και τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας αρχίσουν να κατακλύζονται από γκρι αποχρώσεις στα μαλλιά των μοντέλων, το στυλ «granny hair» εξαπλώθηκε αστραπιαία εξοστρακίζοντας το «κλισέ» ξανθό από τα κεφάλια εκατομμυρίων γυναικών, επώνυμων - Rihanna, Salma Hayek, Cara Delevingne, Jennifer Lawrence, Zosia Mamet, Kylie Jenner- και μη.  Και είναι αλήθεια ότι το γκρι χρώμα μαλλιών σε κάθε του απόχρωση και φωτεινότητα δείχνει να ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

-Τα μεταλλικά γκρι έως τις αποχρώσεις των μολυβένιων σύννεφων σε όλο το μήκος των μαλλιών, ταιριάζουν απόλυτα στις νεαρές ηλικίες, ενώ με την εφαρμογή τους σε στυλ balayage γίνονται ακόμη πιο ευπροσάρμοστες, δημιουργώντας ένα απίστευτα ανανεωμένο look, ακόμη και πάνω σε σκούρα καστανά μαλλιά.

-Απ’ την άλλη, οι πιο ώριμες ηλικίες με τα «φυσικά» γκρίζα μαλλιά κάτω από τις ξανθές ή μαύρες βαφές, μπορούν να αφήσουν -χωρίς ενοχές- άβαφες μερικές τούφες και να προσθέσουν τόνους από ζεστό πλατινέ ή αστραφτερό ανθρακί στα πλαϊνά ή στην φράντζα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το γκρι είναι το νέο ξανθό

Τα γκρι μαλλιά ταιριάζουν σε όλα τα στυλ κουρέματος και χτενίσματος, μόνο που σε αντίθεση με τα ξανθά, φέρνουν μια ανατρεπτική αλλαγή που ξεπερνά τα  τετριμμένα δεκαετιών και αναδεικνύει τη θεατρικότητα, την καλλιτεχνική διάθεση και την αίσθηση πρωτοτυπίας σε κάθε γυναίκα που τα επιλέγει. Ήδη θεωρείται μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στη μόδα της βαφής μαλλιών και αν το τολμήσετε, σίγουρα δε θα περάσετε απαρατήρητη. Υπάρχει μια κατάλληλη απόχρωση για κάθε γυναίκα. Από τα ξανθά σταχτί μέχρι να σκούρα γκρι βιολέ, η γκάμα είναι ατελείωτη και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε την γκρι απόχρωση που σας ταιριάζει απόλυτα.

Ωστόσο, μολονότι οι γκρι βαφές μαλλιών προσφέρουν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό χρώμα, εντούτοις, απαιτεί όμως εντατική περιποίηση λόγω του μεγάλου βαθμού ξανοίγματος που συνεπάγεται. Αυτό σημαίνει ότι θα αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο για συμπληρωματικά ρεφλέ στο κομμωτήριο και συστηματική χρήση ενός καλού toner για γκρι-ασημί μαλλιά στο σπίτι.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ