Επαγγελματικά μυστικά για κάθε βάση μακιγιάζ και τις τεχνικές εφαρμογής τους

basi-makigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μια καλή βάση μακιγιάζ αποτελεί το θεμελιώδες προϊόν για την άψογη εικόνα σας κάθε στιγμή της ημέρας.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες ξεκινούν από τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε ποια βάση μακιγιάζ είναι η σωστή για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

«Μόνο το 15% των γυναικών επιλέγουν τη σωστή απόχρωση και υφή που ταιριάζει ιδανικά στον φυσικό τόνο του δέρματός τους», λέει η  Sarah Vickery, Ph.D., επιστημονική υπεύθυνη της CoverGirl. «Και η επιλογή του χρώματος είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ», συμπληρώνει.

Από τις ημιδιαφανείς κρέμες μέχρι τις πούδρες σε σκόνη, υπάρχουν αμέτρητοι τύποι βάσεων μακιγιάζ, όπως και πολλές διαφορετικές τεχνικές σωστής εφαρμογής τους. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές, ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό που θα σας δείξει το δρόμο για ένα μακιγιάζ επαγγελματικών προδιαγραφών.

Εξαφανίστε τη λιπαρότητα
Όταν μια βάση που περιέχει έλαια έρθει σε επαφή με ένα λιπαρό δέρμα, οδηγεί γρήγορα το μακιγιάζ σε κατάρρευση. «Επιλέγοντας ένα υγρό oil-free προϊόν βάσης με μια μικρή ποσότητα ελαφριάς σιλικόνης στη σύνθεσή του, βοηθάς τις χρωστικές ουσίες να μένουν συμπαγείς, αλλά χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας», λέει ο Νεοϋορκέζος make-up artist, Troy Surratt. Για μια γρήγορη ανανέωση του μακιγιάζ στο γραφείο ή στο ταξίδι, προμηθευτείτε ένα εύχρηστο προϊόν σε μορφή συμπιεσμένης πούδρας με διοξείδιο του πυριτίου -το στερεό ισοδύναμο σιλικόνης.

Διορθώστε και καμουφλάρετε
Εάν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών με ευαίσθητο δέρμα, οι βάσεις με ορυκτά είναι ιδανικά για εσάς.  Επιλέξτε μια βάση που περιέχει καταπραϋντικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και είναι απαλλαγμένο από ερεθιστικούς παράγοντες, όπως άρωμα και συντηρητικά. «Οι βάσεις με minerals, είναι ιδανικά για να καλύπτουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία, κοκκινίλες και δυσχρωμίες», λέει ο Surratt.

Η σωστή απόχρωση
Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν βάσης, τέσταρε στα κατάλληλα σημεία:

-Απλώστε την βάση κατά μήκος του σαγονιού και στο λαιμό: Αυτά είναι τα δυο πιο ανοιχτόχρωμα σημεία του προσώπου σας. Αν το χρώμα είναι το σωστό, θα απορροφηθεί ομοιόμορφα.

-Μην εμπιστεύεστε τον τεχνητό φωτισμό: «Καλύτερα να κάνετε τις δοκιμές σας κοντά σε κάποιο παράθυρο από το οποίο μπαίνει φυσικό φως. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο αληθοφανές», συμβουλεύει η make-up artist Emily Kate Warren.

-Κατεβάστε αυτό το app στο κινητό: Το «Made-2-Fit Custom Foundation Makeup» είναι μια εξαιρετικά πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία σας βοηθά να ανακαλύψετε την κατάλληλη φόρμουλα βάσης του μακιγιάζ σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Επίσης, δίνει όλες τις απαντήσεις σε κάθε πιθανή και απίθανη απορία για τις χρωματικές προτάσεις που σας κολακεύουν περισσότερο.

 Τα επαγγελματικά μυστικά

Οι διαφορετικοί τύποι βάσης απαιτούν και αντίστοιχες στρατηγικές εφαρμογής. Αφήστε στην άκρη τις μαντεψιές και μάθετε να δουλεύετε σωστά το πινέλο και το σφουγγαράκι σας, με τη βοήθεια του Surratt:  

-Ημιδιάφανες υφές και BB κρέμες: Απλώστε με τα δάχτυλα εκτελώντας ήπιες κυκλικές κινήσεις.

-Οι υγρές υφές, οι βάσεις σε μους ή οι κρεμώδεις είναι οι πιο βολικές: Απλώνονται εύκολα με ένα πινελάκι από συνθετικές τρίχες, οι οποίες σε αντίθεση με τις φυσικές διαχέουν πιο ομοιόμορφα το προϊόν. Ξεκινήστε από τη μέση του προσώπου (γύρω από τα μάγουλα) και με κυκλικές κινήσεις απλώστε προς τα άκρα του προσώπου.

-Πούδρες: Για να μην ρίξετε υπερβολική ποσότητα, χρησιμοποιήστε ένα χνουδωτό πινέλο για να σαρώσετε την πούδρα γύρω από τη ζώνη «Τ», αφήνοντας τα μάγουλα ελεύθερα ώστε να βγάζουν περισσότερη λάμψη. Για περισσότερη κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία, προσθέστε άλλη μια στρώση συμπιεσμένης πούδρας με ένα σφουγγαράκι. 

-Βάση μακιγιάζ σε μορφή stick: Aπλώστε κατευθείαν επάνω στα σημεία της επιδερμίδας που χρειάζονται επιπλέον κάλυψη και τελειοποιείστε το φινίρισμα με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ