Έρχεται ένα σεμινάριο διατροφής για τη φλεγμονή και τα αυτοάνοσα που υπόσχεται να μας αλλάξει τη ζωή

laxanika-frouta-xromata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

H Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου, με ειδίκευση στην ανοσολογία και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγική διατροφή, επιστρέφει με ένα σεμινάριο που θα μας διαφωτίσει για τη διατροφή που καταπολεμά τη φλεγμονή, τα προβλήματα εγκεφάλου, την αϋπνία, το brain fog και βοηθά στο έντερο και τα αυτοάνοσα.

Περίπου 1 στους 2 άντρες και 1 στις 3 γυναίκες θα εμφανίσουν καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από διαταραχές του ανοσοποιητικού που οδηγούν σε αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ σε όλο τον πλανήτη κάποιος παθαίνει καρδιακή προσβολή κάθε 34 δευτερόλεπτα, με τη φλεγμονή στον οργανισμό να είναι ο κοινός παρονομαστής. Ταυτόχρονα, οι διαταραχές του εγκεφάλου, όπως τα προβλήματα μνήμης, η αϋπνία και οι διαταραχές συγκέντρωσης ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερο κόσμο που ακολουθεί τον δυτικοευρωπαϊκό τρόπο ζωής και διατροφής.

Τη σύνδεση αυτών των σημαντικών προβλημάτων υγείας με το μικροβίωμα του εντέρου και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και φυσικά μέσω της σωστής διατροφής και της ισορροπημένης καθημερινότητας θα εξηγήσει η Δέσποινα Μαρσέλου BSc MSc PgD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, τέως προϊσταμένη στο Τμήμα Ανοσολογίας και Διαβήτη (London Metropolitan University-Newcastle University Hospitals) με ειδίκευση στην ανοσολογία και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγική διατροφή, σε ένα δυναμικό, επεξηγηματικό και εκπαιδευτικό 2ωρο σεμινάριο το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 11.30, στο ξενοδοχείο Ήρα στην Ακρόπολη (Φαλήρου 9) που υπόσχεται να μας αλλάξει τη ζωή! Έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, η ειδικός θα δώσει απαντήσεις και λύσεις, που θα βελτιώσουν την υγεία και την καθημερινότητά μας, με στόχο την πρόληψη, αλλά και τη θεραπεία ενός φαύλου κύκλου με εκατομμύρια «θύματα» παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα αναλυθούν με τρόπο που να είναι κατανοητός στο ευρύ κοινό:
1. Οι αιτίες που μας οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή και ανοσολογικές αντιδράσεις-αυτοάνοσα.
2. Οι παράγοντες που διαταράσσουν το μικροβίωμα του εντέρου, ώστε να αυξάνονται τα παθογόνα βακτήρια και να «μεταλλάσσονται» τα υπάρχοντα καλά (θεωρία: good bacteria gone bad).
3. Ο τρόπος που μπορεί να επηρεαστεί ο εγκέφαλος από τη δυσβίωση του εντέρου και οι συνέπειες αυτού (σύγχυση εγκεφάλου [brain fog], νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, κ.ο.κ.).
4. Οι τύποι διατροφής που έχουν ερευνηθεί (νηστειοθεραπεία, κετογονική δίαιτα, φυτοφαγική διατροφή) και ποια είναι η καλύτερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
5. Τι πρέπει να κάνουμε σε ολιστικό επίπεδο και πώς μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας για τη βελτίωση της υγείας μας (προτάσεις για καλύτερη ποιότητα ύπνου, απομάκρυνση τοξικών και βλαβερών ουσιών από την κουζίνα μας, σωστή αποθήκευση τροφίμων, τρόποι μαγειρέματος, ετικέτες τροφίμων, ποια βιολογικά τρόφιμα επιλέγουμε και ποια αποφεύγουμε και πολλά ακόμη).

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί 12σέλιδο φυλλάδιο με προτάσεις υγείας που αφορούν τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και τον ύπνο, όπως και πρωτόκολλο για τη σωστή χρήση και δοσολογία των συμπληρωμάτων διατροφής.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 60 ευρώ. Για εγγραφές μέχρι 21/2 το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ και για επαγγελματίες υγείας/φοιτητές είναι 45 ευρώ. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210 4536144 και 6944363825 και με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank σε λογαριασμό που θα σταλεί στον ενδιαφερόμενο, είτε μέσω paypal-[email protected].

Στο τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Μαρσέλου, η οποία θα είναι διαθέσιμη να απαντήσει στις απορίες του κοινού.

«Φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». -Ιπποκράτης

*Οι πελάτες της κας Μαρσέλου που θα παρευρεθούν στο σεμινάριο, θα επιβαρυνθούν με συμβολική είσοδο της τάξεως των 5 ευρώ.

Για την Δέσποινα Μαρσέλου
Η Δέσποινα Μαρσέλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος εξειδικευμένη στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (BSc, MSc, PgD) και η μοναδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc Κλινικής Διατροφής και Ανοσολογίας στην Ελλάδα. Σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία και η κλινική της έρευνα με τίτλο «Θερμογένεση, Παχυσαρκία και τα Μεταβολικά Μονοπάτια των Μακροστοιχείων: Συσχέτιση με την Παχυσαρκία» βραβεύτηκε το 2004 στο περιοδικό του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου ως μία από τις καλύτερες κλινικές έρευνες νέων αποφοίτων στη Μ.Βρετανία. Η επαγγελματική ενασχόληση της ως Κλινικής Διαιτολόγου στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία της έδωσε την δυνατότητα να κάνει πράξη την επιστημονική της κατάρτιση, προάγοντάς την σε προϊσταμένη στο κέντρο του διαβήτη και ενδοκρινολογίας, υπεύθυνη στο τμήμα εγκεφαλικών και αποκαταστάσεως και υπεύθυνη στο τμήμα αλλεργίας και ανοσολογίας. Το 2007 επιστρέφει στην Ελλάδα και ολοκλήρωνει με επιτυχία το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Η Αθηροθρομβωτική νόσος» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου. Στη συνέχεια αποκτάει Certificate από τον Αγγλικό Σύλλογο Κοιλιοκάκης ως εκπαιδεύτρια σε εστιατόρια που σχεδιάζουν μενού χωρίς γλουτένη, αποκλειστικά για ασθενείς με κοιλιοκάκη, χωρίς κίνδυνο επιμόλυνσης. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτις στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και μεταπτυχιακού με παράλληλη επιμέλεια της διατροφικής αγωγής στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα την χρονική περίοδο 2007-2009. Σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο στον Πειραιά και είναι υπεύθυνη για την διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους, ενώ από το 2017 είναι σε ongoing εκπαίδευση από το Ecornell και T. Campbell Center of Nutrition Studies με εξειδίκευση στη φυτοφαγική διατροφή από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως είναι ο T. Campbell. Ταυτόχρονα, αρθρογραφεί και δίνει επιστημονικές συμβουλές μέσω του site της www.getactive.gr, ενώ διατηρεί και το προσωπικό της blog www.notanordinarymum.gr με συνταγές και tips για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 

Info
Σεμινάριο Υγείας και Διατροφής με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Δέσποινα Μαρσέλου

2/3 στις 11.30
ξενοδοχείο Ήρα στην Ακρόπολη (Φαλήρου 9)
κόστος 60 ευρώ, early bird εγγραφές μέχρι 21/2 50 ευρώ